Appelsin og grønkålssalat  med bagt græskar
FROKOST

Appelsin og grønkålssalat med bagt græskar

Mættende vitaminbombe, der sagtens kan udgøre et måltid i sig selv, men som også klæder juleanden eller skiver af røget laks.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. lille hokaido græskar
1 spsk. olie
100 g bacon i tern
200 g perlespelt
4 spsk. piskefløde
2 spsk. hakket persille
2 stk. appelsiner Små appelsiner
lidt revet muskatnød
lidt salt og lidt peber
8 stk. grønkålsblade

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
  2. 2
    Skær græskar i mundrette tern. Vend med olie og fordel på en bradepande. Bag møre i cirka 20 minutter.
  3. 3
    Fordel bacon ud på en anden bradepande og bag sprød i cirka 5 min.
  4. 4
    Kog perlespelt efter anvisning. Skyl i koldt vand og afdryp.
  5. 5
    Kom fløde og persille i en skål. Skræl appelsiner og skær i skiver. Kom i fløden. Krydr med lidt revet muskatnød, salt og peber. Vend flødeblandingen i perlespelten.
  6. 6
    Rib grønkålen og del i mindre stykker. Anret salaten. Hvis du ikke bruger alle græskarternene, kan de gemmes i køleskabet og indgå i en salat eller gryderet dagen efter.