Appelsin og grønkålssalat med bagt græskar
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | lille hokaido græskar |
1 spsk. | olie |
100 g | bacon i tern |
200 g | perlespelt |
4 spsk. | piskefløde |
2 spsk. | hakket persille |
2 stk. | appelsiner Små appelsiner |
lidt | revet muskatnød |
lidt | salt og lidt peber |
8 stk. | grønkålsblade |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
-
2Skær græskar i mundrette tern. Vend med olie og fordel på en bradepande. Bag møre i cirka 20 minutter.
-
3Fordel bacon ud på en anden bradepande og bag sprød i cirka 5 min.
-
4Kog perlespelt efter anvisning. Skyl i koldt vand og afdryp.
-
5Kom fløde og persille i en skål. Skræl appelsiner og skær i skiver. Kom i fløden. Krydr med lidt revet muskatnød, salt og peber. Vend flødeblandingen i perlespelten.
-
6Rib grønkålen og del i mindre stykker. Anret salaten. Hvis du ikke bruger alle græskarternene, kan de gemmes i køleskabet og indgå i en salat eller gryderet dagen efter.