ANNONCE ANNONCE morgenmad Brødopskrifter: 30 dejlige opskrifter på brød Hjemmebagt brød er dejligt. Et godt brød har velsmag, gode kulhydrater og fibre. Brødet er skønt i humpler til aftensmaden. Her er 30 opskrifter på forskellige brød. bagværk Skoldede brød bagt med kamutmel Kamut er en gammel hvedesort i slægt med durumhvede. Rig på proteiner, vitaminer og mineraler, og så er den meget velsmagende. Brøet bliver fint gyldent. Skold melet og få et godt og saftigt brød. bagværk Hjemmebagt brød til tre slags smør Smukke, mørke brød, som får sin farve fra sojasauce. Server brødet til eftermiddagste eller til julens gløgg i stedet for æbleskiver. bagværk Koldthævet brød Vi lader dejen hæve et koldt sted natten over. Det giver velsmag og herlig konsistens. bagværk Grunddej til hurtighævet brød Vi elsker at bage, men det kan godt være noget, der kræver lidt planlægning, når brød skal hæve over flere gange i længere tid. Vi skruer op for hastigheden med denne grunddej til brød, der hæver lidt hurtigere. bagværk Pastinakbrød Revne rodfrugter gør brødet saftigt og giver det en mild urteagtig smag. Pastinakken er særlig god sammen med fennikelfrø, som gør brødet perfekt som tilbehør til ost, suppe eller til sandwich. bagværk Luksushveder med rigelig smør Der er ikke sparet på noget i disse, klassiske hveder. De er tilpas luftige og bløde og smager naturligvis af god kardemomme. snacks og tilbehør Norske pandebrød potetlomper Rulles om myseosten eller andet pålæg. Et fladbrød bagt på en blanding af kartofler og mel. Rester af brødet steges i lidt smør på panden dagen efter. frokost Lingonbröd Du vil sikkert undre dig over, at man hælder kogende vand over melet og smuldrer gæren i. Men den er god nok! Den pudsige fremgangsmåde resulterer i et blødt brød, der holder sig saftigt længe. frokost Dampkogt rugbrød fra Island Supergodt til ost. Den lange kogetid giver et brød, der minder om pumpernikkel. Brødet kan skæres meget tyndt i fine, firkantede skiver. frokost Finske runde bygbrød Rieska bages af mange forskellige kornsorter og ofte af blandinger af for eksempel byg og hvede. Rieska og rugbrød er to meget almindelige brødtyper i Finland. dessert Speltscones med gårdfløde og bærmos Gårdfløde har en særlig luksus over sig. Vi pisker fløden let og serverer til de netop afkølede scones med friske bær. Opskrift Fastelavnsboller med marcipanremonce og hasselnøddeflager Opskrift Rodfrugtboller med havregryn Rodfrugter såsom gulerod, knoldselleri eller rødbede i dejen kan gøre dine boller super saftige og lide søde. Prøv opskriften her og vælg selv om dine boller skal være orange eller røde. bagværk Morgenboller Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven! Ca. 24 boller. bagværk Foccacia med rapskimolie og forårsløg Brød hører til en god hovedret, og foccacia med rapskimolie og forårsløg passer perfekt til sommerens grillmad. De hele forårsløg giver brødet et rustikt udseende, som pynter flot på havebordet. bagværk Græskarbrød En kombination af brød og kage. Server det lunt med smør eller som her med flødeost eller mascarpone samt banan, avocado, nødder og bær. Opskrift Luftige boller Opskrift Snobrød frokost Hvidløgsbrød med rosmarin Lav dit eget hvidløgsbrød en dag, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af maden til enten familien eller et selskab. Du kan servere brødet med almindeligt smør – eller endnu bedre med en god olivenolie. bagværk Langtidshævet brød med abrikos og mandler Kan du også spise godt brød næsten som kage, skal du prøve brødet med lækkert fyld pizza Minipizzaer med tomat og timian De bagte tomater og timianen gør de små pizzaer uimodståelige og super italienske i smagen. Et hit på madpakken dagen efter! Opskrift Madbrød med havsalt Saftigt brød med masser af smag. Spis det for eksempel til salat, pasta eller suppe, og vær endelig ikke bange, for de store saltflager, de giver smag og fuldender brødet. aftensmad Pizza bianca med pære og gedeost Skarp smag af gedeost, søde pærer, stærk chili og bitterhed fra frisk rucola og voila: Du har en superlækker pizza. Kniber det med tiden, kan du sagtens bruge en købt, fersk pizzadej. Opskrift Hotdog brød frokost Ovnsnobrød med kyllingepølser Har du ikke mulighed for at lave bål i haven? Så forsøg dig med snobrød med kyllingepølser i ovnen i stedet. Er du vegetar, så sæt et par cherrytomater på pinden og et par peberfrugter i stedet. Dryp med pesto omkring tomaterne, og sno dejen omkring. snacks og tilbehør Pizzabrød med artiskok, squash & oliven Bag skønne pizzabrød med artiskok, sorte oliven og grillet squash, og server dem som lune snacks til dine gæster før forretten. Bag dem på optøede hvidløgsbrød, det er nemt og smager himmelsk. frokost Luftigt majsbrød Nyd både smag og den flotte gyldne farve, når du skærer en skive af dette luftige majsbrød med polenta - eller majsflager, om du vil. bagværk Morgenboller Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven! Ca. 24 boller. bagværk Berliner med citronsukker En berliner er et stykke klassisk tysk bagværk. I denne opskrift blander vi citronskal i sukkeret, som berlinerne skal vendes i, hvilket giver dem et friskt strejf. ANNONCE ANNONCE Læs mere om morgenmad brød Bagning opskrifter Måltider
bagværk Skoldede brød bagt med kamutmel Kamut er en gammel hvedesort i slægt med durumhvede. Rig på proteiner, vitaminer og mineraler, og så er den meget velsmagende. Brøet bliver fint gyldent. Skold melet og få et godt og saftigt brød.
bagværk Hjemmebagt brød til tre slags smør Smukke, mørke brød, som får sin farve fra sojasauce. Server brødet til eftermiddagste eller til julens gløgg i stedet for æbleskiver.
bagværk Koldthævet brød Vi lader dejen hæve et koldt sted natten over. Det giver velsmag og herlig konsistens.
bagværk Grunddej til hurtighævet brød Vi elsker at bage, men det kan godt være noget, der kræver lidt planlægning, når brød skal hæve over flere gange i længere tid. Vi skruer op for hastigheden med denne grunddej til brød, der hæver lidt hurtigere.
bagværk Pastinakbrød Revne rodfrugter gør brødet saftigt og giver det en mild urteagtig smag. Pastinakken er særlig god sammen med fennikelfrø, som gør brødet perfekt som tilbehør til ost, suppe eller til sandwich.
bagværk Luksushveder med rigelig smør Der er ikke sparet på noget i disse, klassiske hveder. De er tilpas luftige og bløde og smager naturligvis af god kardemomme.
snacks og tilbehør Norske pandebrød potetlomper Rulles om myseosten eller andet pålæg. Et fladbrød bagt på en blanding af kartofler og mel. Rester af brødet steges i lidt smør på panden dagen efter.
frokost Lingonbröd Du vil sikkert undre dig over, at man hælder kogende vand over melet og smuldrer gæren i. Men den er god nok! Den pudsige fremgangsmåde resulterer i et blødt brød, der holder sig saftigt længe.
frokost Dampkogt rugbrød fra Island Supergodt til ost. Den lange kogetid giver et brød, der minder om pumpernikkel. Brødet kan skæres meget tyndt i fine, firkantede skiver.
frokost Finske runde bygbrød Rieska bages af mange forskellige kornsorter og ofte af blandinger af for eksempel byg og hvede. Rieska og rugbrød er to meget almindelige brødtyper i Finland.
dessert Speltscones med gårdfløde og bærmos Gårdfløde har en særlig luksus over sig. Vi pisker fløden let og serverer til de netop afkølede scones med friske bær.
Opskrift Rodfrugtboller med havregryn Rodfrugter såsom gulerod, knoldselleri eller rødbede i dejen kan gøre dine boller super saftige og lide søde. Prøv opskriften her og vælg selv om dine boller skal være orange eller røde.
bagværk Morgenboller Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven! Ca. 24 boller.
bagværk Foccacia med rapskimolie og forårsløg Brød hører til en god hovedret, og foccacia med rapskimolie og forårsløg passer perfekt til sommerens grillmad. De hele forårsløg giver brødet et rustikt udseende, som pynter flot på havebordet.
bagværk Græskarbrød En kombination af brød og kage. Server det lunt med smør eller som her med flødeost eller mascarpone samt banan, avocado, nødder og bær.
frokost Hvidløgsbrød med rosmarin Lav dit eget hvidløgsbrød en dag, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af maden til enten familien eller et selskab. Du kan servere brødet med almindeligt smør – eller endnu bedre med en god olivenolie.
bagværk Langtidshævet brød med abrikos og mandler Kan du også spise godt brød næsten som kage, skal du prøve brødet med lækkert fyld
pizza Minipizzaer med tomat og timian De bagte tomater og timianen gør de små pizzaer uimodståelige og super italienske i smagen. Et hit på madpakken dagen efter!
Opskrift Madbrød med havsalt Saftigt brød med masser af smag. Spis det for eksempel til salat, pasta eller suppe, og vær endelig ikke bange, for de store saltflager, de giver smag og fuldender brødet.
aftensmad Pizza bianca med pære og gedeost Skarp smag af gedeost, søde pærer, stærk chili og bitterhed fra frisk rucola og voila: Du har en superlækker pizza. Kniber det med tiden, kan du sagtens bruge en købt, fersk pizzadej.
frokost Ovnsnobrød med kyllingepølser Har du ikke mulighed for at lave bål i haven? Så forsøg dig med snobrød med kyllingepølser i ovnen i stedet. Er du vegetar, så sæt et par cherrytomater på pinden og et par peberfrugter i stedet. Dryp med pesto omkring tomaterne, og sno dejen omkring.
snacks og tilbehør Pizzabrød med artiskok, squash & oliven Bag skønne pizzabrød med artiskok, sorte oliven og grillet squash, og server dem som lune snacks til dine gæster før forretten. Bag dem på optøede hvidløgsbrød, det er nemt og smager himmelsk.
frokost Luftigt majsbrød Nyd både smag og den flotte gyldne farve, når du skærer en skive af dette luftige majsbrød med polenta - eller majsflager, om du vil.
bagværk Morgenboller Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven! Ca. 24 boller.
bagværk Berliner med citronsukker En berliner er et stykke klassisk tysk bagværk. I denne opskrift blander vi citronskal i sukkeret, som berlinerne skal vendes i, hvilket giver dem et friskt strejf.
Emballage Onlinehandel er fyldt med luft Lastbiler og postbude flytter hver dag rundt på tusindvis af papkasser, hvor luften fylder mere end den vare, vi har købt online. De halvtomme papkasser er til skade for miljøet og er med til at øge trængslen på vejene. En løsning skal gøre op med de luftige emballager
Coop Coop har papkasser i 4 størrelser Hvilken kasse passer bedst til det, du har købt? På Coops lager i Odense udregner en computer, hvilken kasse der skal bruges til din bestilling
Indkøb Shrinkflation: Her er varen, der gerne må skrumpe Når råvarepriserne stiger, ender dine dagligvarer ofte på skrump for at skjule en stigning i kiloprisen. Prisen kan altså holdes i ro, hvis en vare bliver mindre. Et sted skal du dog glæde dig over en vare, der bliver mindre og mindre
Indkøb Explainer: Hvorfor skrumper varerne i supermarkedet? Shrinkflation hedder det, når en vare bliver mindre uden at prisen falder. På dansk har vi ikke et ord for fænomenet, som producenter og supermarkeder bruger for at camouflere prisstigningerne.
Jul Julekonkurrence: 2. december - vind 2 pendler fra FDB Møbler til i alt 1998 kroner Kan du huske, hvordan julen blev beskrevet i de gamle Samvirke-magasiner, eller er du bare god til at gætte? Så deltag i dagens julekonkurrence, hvor du kan vinde lamper fra FBD Møbler KONKURRENCE
Annoncørbetalt indhold Bæredygtighed med bid: Bliv klogere på Label Rouge: Sådan gør franske frilandskyllinger en forskel
Tilberedning Alt i ovnen: 10 opskrifter, hvor alle ingredienser kommes direkte i et ildfast fad eller en bradepande