ANNONCE ANNONCE morgenmad Brødopskrifter: 30 dejlige opskrifter på brød Hjemmebagt brød er dejligt. Et godt brød har velsmag, gode kulhydrater og fibre. Brødet er skønt i humpler til aftensmaden. Her er 30 opskrifter på forskellige brød. bagværk Skoldede brød bagt med kamutmel Kamut er en gammel hvedesort i slægt med durumhvede. Rig på proteiner, vitaminer og mineraler, og så er den meget velsmagende. Brøet bliver fint gyldent. Skold melet og få et godt og saftigt brød. bagværk Hjemmebagt brød til tre slags smør Smukke, mørke brød, som får sin farve fra sojasauce. Server brødet til eftermiddagste eller til julens gløgg i stedet for æbleskiver. bagværk Koldthævet brød Vi lader dejen hæve et koldt sted natten over. Det giver velsmag og herlig konsistens. bagværk Grunddej til hurtighævet brød Vi elsker at bage, men det kan godt være noget, der kræver lidt planlægning, når brød skal hæve over flere gange i længere tid. Vi skruer op for hastigheden med denne grunddej til brød, der hæver lidt hurtigere. bagværk Pastinakbrød Revne pastinakker gør brødet saftigt og giver det en mild urteagtig smag. Pastinakken er særlig god sammen med fennikelfrø, som gør brødet perfekt som tilbehør til ost, suppe eller til sandwich. bagværk Luksushveder med rigelig smør Der er ikke sparet på noget i disse, klassiske hveder. De er tilpas luftige og bløde og smager naturligvis af god kardemomme. snacks og tilbehør Norske pandebrød potetlomper Rulles om myseosten eller andet pålæg. Et fladbrød bagt på en blanding af kartofler og mel. Rester af brødet steges i lidt smør på panden dagen efter. frokost Lingonbröd Du vil sikkert undre dig over, at man hælder kogende vand over melet og smuldrer gæren i. Men den er god nok! Den pudsige fremgangsmåde resulterer i et blødt brød, der holder sig saftigt længe. frokost Dampkogt rugbrød fra Island Supergodt til ost. Den lange kogetid giver et brød, der minder om pumpernikkel. Brødet kan skæres meget tyndt i fine, firkantede skiver. frokost Finske runde bygbrød Rieska bages af mange forskellige kornsorter og ofte af blandinger af for eksempel byg og hvede. Rieska og rugbrød er to meget almindelige brødtyper i Finland. dessert Speltscones med gårdfløde og bærmos Gårdfløde har en særlig luksus over sig. Vi pisker fløden let og serverer til de netop afkølede scones med friske bær. Opskrift Fastelavnsboller med marcipanremonce og hasselnøddeflager Opskrift Rodfrugtboller med havregryn Rodfrugter såsom gulerod, knoldselleri eller rødbede i dejen kan gøre dine boller super saftige og lide søde. Prøv opskriften her og vælg selv om dine boller skal være orange eller røde. bagværk Morgenboller Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven! Ca. 24 boller. bagværk Foccacia med rapskimolie og forårsløg Brød hører til en god hovedret, og foccacia med rapskimolie og forårsløg passer perfekt til sommerens grillmad. De hele forårsløg giver brødet et rustikt udseende, som pynter flot på havebordet. bagværk Græskarbrød En kombination af brød og kage. Server det lunt med smør eller som her med flødeost eller mascarpone samt banan, avocado, nødder og bær. Opskrift Luftige boller Opskrift Snobrød frokost Hvidløgsbrød med rosmarin Lav dit eget hvidløgsbrød en dag, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af maden til enten familien eller et selskab. Du kan servere brødet med almindeligt smør – eller endnu bedre med en god olivenolie. bagværk Langtidshævet brød med abrikos og mandler Kan du også spise godt brød næsten som kage, skal du prøve brødet med lækkert fyld pizza Minipizzaer med tomat og timian De bagte tomater og timianen gør de små pizzaer uimodståelige og super italienske i smagen. Et hit på madpakken dagen efter! Opskrift Madbrød med havsalt Saftigt brød med masser af smag. Spis det for eksempel til salat, pasta eller suppe, og vær endelig ikke bange, for de store saltflager, de giver smag og fuldender brødet. aftensmad Pizza bianca med pære og gedeost Skarp smag af gedeost, søde pærer, stærk chili og bitterhed fra frisk rucola og voila: Du har en superlækker pizza. Kniber det med tiden? Så kan du sagtens bruge en købt, fersk pizzadej. Opskrift Hotdog brød frokost Ovnsnobrød med kyllingepølser Har du ikke mulighed for at lave bål i haven? Så forsøg dig med snobrød med kyllingepølser i ovnen i stedet. Er du vegetar, så sæt et par cherrytomater på pinden og et par peberfrugter i stedet. Dryp med pesto omkring tomaterne, og sno dejen omkring. snacks og tilbehør Pizzabrød med artiskok, squash & oliven Bag skønne pizzabrød med artiskok, sorte oliven og grillet squash, og server dem som lune snacks til dine gæster før forretten. Bag dem på optøede hvidløgsbrød, det er nemt og smager himmelsk. frokost Luftigt majsbrød Nyd både smag og den flotte gyldne farve, når du skærer en skive af dette luftige majsbrød med polenta - eller majsflager, om du vil. bagværk Morgenboller Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven! Ca. 24 boller. bagværk Berliner med citronsukker En berliner er et stykke klassisk tysk bagværk. I denne opskrift blander vi citronskal i sukkeret, som berlinerne skal vendes i, hvilket giver dem et friskt strejf. ANNONCE ANNONCE Læs mere om morgenmad brød Bagning opskrifter Måltider
bagværk Skoldede brød bagt med kamutmel Kamut er en gammel hvedesort i slægt med durumhvede. Rig på proteiner, vitaminer og mineraler, og så er den meget velsmagende. Brøet bliver fint gyldent. Skold melet og få et godt og saftigt brød.
bagværk Hjemmebagt brød til tre slags smør Smukke, mørke brød, som får sin farve fra sojasauce. Server brødet til eftermiddagste eller til julens gløgg i stedet for æbleskiver.
bagværk Koldthævet brød Vi lader dejen hæve et koldt sted natten over. Det giver velsmag og herlig konsistens.
bagværk Grunddej til hurtighævet brød Vi elsker at bage, men det kan godt være noget, der kræver lidt planlægning, når brød skal hæve over flere gange i længere tid. Vi skruer op for hastigheden med denne grunddej til brød, der hæver lidt hurtigere.
bagværk Pastinakbrød Revne pastinakker gør brødet saftigt og giver det en mild urteagtig smag. Pastinakken er særlig god sammen med fennikelfrø, som gør brødet perfekt som tilbehør til ost, suppe eller til sandwich.
bagværk Luksushveder med rigelig smør Der er ikke sparet på noget i disse, klassiske hveder. De er tilpas luftige og bløde og smager naturligvis af god kardemomme.
snacks og tilbehør Norske pandebrød potetlomper Rulles om myseosten eller andet pålæg. Et fladbrød bagt på en blanding af kartofler og mel. Rester af brødet steges i lidt smør på panden dagen efter.
frokost Lingonbröd Du vil sikkert undre dig over, at man hælder kogende vand over melet og smuldrer gæren i. Men den er god nok! Den pudsige fremgangsmåde resulterer i et blødt brød, der holder sig saftigt længe.
frokost Dampkogt rugbrød fra Island Supergodt til ost. Den lange kogetid giver et brød, der minder om pumpernikkel. Brødet kan skæres meget tyndt i fine, firkantede skiver.
frokost Finske runde bygbrød Rieska bages af mange forskellige kornsorter og ofte af blandinger af for eksempel byg og hvede. Rieska og rugbrød er to meget almindelige brødtyper i Finland.
dessert Speltscones med gårdfløde og bærmos Gårdfløde har en særlig luksus over sig. Vi pisker fløden let og serverer til de netop afkølede scones med friske bær.
Opskrift Rodfrugtboller med havregryn Rodfrugter såsom gulerod, knoldselleri eller rødbede i dejen kan gøre dine boller super saftige og lide søde. Prøv opskriften her og vælg selv om dine boller skal være orange eller røde.
bagværk Morgenboller Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven! Ca. 24 boller.
bagværk Foccacia med rapskimolie og forårsløg Brød hører til en god hovedret, og foccacia med rapskimolie og forårsløg passer perfekt til sommerens grillmad. De hele forårsløg giver brødet et rustikt udseende, som pynter flot på havebordet.
bagværk Græskarbrød En kombination af brød og kage. Server det lunt med smør eller som her med flødeost eller mascarpone samt banan, avocado, nødder og bær.
frokost Hvidløgsbrød med rosmarin Lav dit eget hvidløgsbrød en dag, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af maden til enten familien eller et selskab. Du kan servere brødet med almindeligt smør – eller endnu bedre med en god olivenolie.
bagværk Langtidshævet brød med abrikos og mandler Kan du også spise godt brød næsten som kage, skal du prøve brødet med lækkert fyld
pizza Minipizzaer med tomat og timian De bagte tomater og timianen gør de små pizzaer uimodståelige og super italienske i smagen. Et hit på madpakken dagen efter!
Opskrift Madbrød med havsalt Saftigt brød med masser af smag. Spis det for eksempel til salat, pasta eller suppe, og vær endelig ikke bange, for de store saltflager, de giver smag og fuldender brødet.
aftensmad Pizza bianca med pære og gedeost Skarp smag af gedeost, søde pærer, stærk chili og bitterhed fra frisk rucola og voila: Du har en superlækker pizza. Kniber det med tiden? Så kan du sagtens bruge en købt, fersk pizzadej.
frokost Ovnsnobrød med kyllingepølser Har du ikke mulighed for at lave bål i haven? Så forsøg dig med snobrød med kyllingepølser i ovnen i stedet. Er du vegetar, så sæt et par cherrytomater på pinden og et par peberfrugter i stedet. Dryp med pesto omkring tomaterne, og sno dejen omkring.
snacks og tilbehør Pizzabrød med artiskok, squash & oliven Bag skønne pizzabrød med artiskok, sorte oliven og grillet squash, og server dem som lune snacks til dine gæster før forretten. Bag dem på optøede hvidløgsbrød, det er nemt og smager himmelsk.
frokost Luftigt majsbrød Nyd både smag og den flotte gyldne farve, når du skærer en skive af dette luftige majsbrød med polenta - eller majsflager, om du vil.
bagværk Morgenboller Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven! Ca. 24 boller.
bagværk Berliner med citronsukker En berliner er et stykke klassisk tysk bagværk. I denne opskrift blander vi citronskal i sukkeret, som berlinerne skal vendes i, hvilket giver dem et friskt strejf.
Nytår Husker du dronningens nytårstaler? Quiz med om nytårstalerne Er du klar med et glas champagne til gæsterne kl. 18, når Kong Frederik overtager nytårstaledepechen fra Dronning Margrethe? Varm op til talen og test, hvor godt du egentlig husker Dronningens tidligere nytårstaler
Nytår Nytårsmad: 50 opskrifter på mad til nytår Vi har samlet 50 opskrifter på retter, som er så festlige, du kan servere dem nytårsaften. Her finder du den klassiske torsk, fiskesuppen, lammeskanken, salaten og de lækre desserter. Godt nytår.
Nytår 5 anderledes måder at åbne champagne på - f.eks. med en lysestage Imponér dine gæster til nytår ved at åbne champagnen eller boblerne med en lysestage, en kniv, et glas, en grydeske eller med en champagneflaske. Se her, hvordan du gør.
Nytår Nyt år, nye drømme - se hvor længe danskernes nytårsforsætter holder Farvel til søde sager og cigaretter og goddag til mere grønt. Svæver du også på en vidtløftig sky af nytårsforsætter, er der god grund til at forberede dig på at lande igen, for selvom nytårsaften fungerer som løftestang for alle dine drømme, vender de dårlige vaner ofte tilbage
Husholdningsråd Samvirkes store prepperquiz - hvor meget ved du egentlig om prepping? Dåsemad, holdbarhed og bavnebål. Det er ikke noget nyt, at indbyggerne i Danmark er klar. Er du klar til at quizze med og garanteret blive klogere på prepping KONKURRENCE