Lingonbröd
Du vil sikkert undre dig over, at man hælder kogende vand over melet og smuldrer gæren i. Men den er god nok! Den pudsige fremgangsmåde resulterer i et blødt brød, der holder sig saftigt længe.

- 0 Personer
2 brød
1 dl. | solsikkefrø |
1 dl. | hvedeflager eller klid |
2 dl. | rugflage |
10 g | fennikelfrø (eller kommen) |
5 dl. | Brødblanding med frø og kerner |
dej
10 dl. | hvedemel(ca. 600 g) |
1 spsk. | salt |
5 dl. | kogende vand |
400 ml. | tyttebærmarmelade |
50 g | gær |
3 dl. | hvedemel |
2 dl. | rosin |
Sådan gør du
- 1.Læg frø og flager i blød i en skål med låg natten over.
- 2.Kom hvedemel og salt i en skål, og hæld det over med kogende vand.
- 3.Bland ingredienserne, der har ligget i blød i skålen med hvedemel.
- 4.Arbejd dejen sammen, tilsæt tyttebærmarmelade.
- 5.Smuldr gæren i, når blandingen ikke er alt for varm, og rør grundigt.
- 6.Tilsæt det sidste hvedemel og rosiner, og rør godt igennem.
- 7.Lad dejen hvile under fugtigt klæde i ca. 1 time.
- 8.Fordel dejen i 2 smurte brødforme.
- 9.Lad dem stå ca. 30 minutter på et lunt sted med klæde over.
- 10.Opvarm ovnen til 200 grader.
- 11.Sæt brødene i ovnen. Støvsprøjt gerne brødene med vand.
- 12.Bag brødene i ca. 40 minutter, dæk dem til undervejs med sølvpapir, hvis de bliver for mørke.
- 13.Vend dem ud af formen og lad dem afkøle på rist.
- 14.Brødet holder sig friskt længe, opbevar det gerne i køleskabet, så det ikke mugner.