Lingonbröd
FROKOST

Lingonbröd

Du vil sikkert undre dig over, at man hælder kogende vand over melet og smuldrer gæren i. Men den er god nok! Den pudsige fremgangsmåde resulterer i et blødt brød, der holder sig saftigt længe.
  • 0 Personer

2 brød

1 dl. solsikkefrø
1 dl. hvedeflager eller klid
2 dl. rugflage
10 g fennikelfrø (eller kommen)
5 dl. Brødblanding med frø og kerner

dej

10 dl. hvedemel(ca. 600 g)
1 spsk. salt
5 dl. kogende vand
400 ml. tyttebærmarmelade
50 g gær
3 dl. hvedemel
2 dl. rosin

Sådan gør du

  1. 1
    Læg frø og flager i blød i en skål med låg natten over.
  2. 2
    Kom hvedemel og salt i en skål, og hæld det over med kogende vand.
  3. 3
    Bland ingredienserne, der har ligget i blød i skålen med hvedemel.
  4. 4
    Arbejd dejen sammen, tilsæt tyttebærmarmelade.
  5. 5
    Smuldr gæren i, når blandingen ikke er alt for varm, og rør grundigt.
  6. 6
    Tilsæt det sidste hvedemel og rosiner, og rør godt igennem.
  7. 7
    Lad dejen hvile under fugtigt klæde i ca. 1 time.
  8. 8
    Fordel dejen i 2 smurte brødforme.
  9. 9
    Lad dem stå ca. 30 minutter på et lunt sted med klæde over.
  10. 10
    Opvarm ovnen til 200 grader.
  11. 11
    Sæt brødene i ovnen. Støvsprøjt gerne brødene med vand.
  12. 12
    Bag brødene i ca. 40 minutter, dæk dem til undervejs med sølvpapir, hvis de bliver for mørke.
  13. 13
    Vend dem ud af formen og lad dem afkøle på rist.
  14. 14
    Brødet holder sig friskt længe, opbevar det gerne i køleskabet, så det ikke mugner.