Lingonbröd
- 0 Personer
2 brød
1 dl. | solsikkefrø |
1 dl. | hvedeflager eller klid |
2 dl. | rugflage |
10 g | fennikelfrø (eller kommen) |
5 dl. | Brødblanding med frø og kerner |
dej
10 dl. | hvedemel(ca. 600 g) |
1 spsk. | salt |
5 dl. | kogende vand |
400 ml. | tyttebærmarmelade |
50 g | gær |
3 dl. | hvedemel |
2 dl. | rosin |
Sådan gør du
-
1Læg frø og flager i blød i en skål med låg natten over.
-
2Kom hvedemel og salt i en skål, og hæld det over med kogende vand.
-
3Bland ingredienserne, der har ligget i blød i skålen med hvedemel.
-
4Arbejd dejen sammen, tilsæt tyttebærmarmelade.
-
5Smuldr gæren i, når blandingen ikke er alt for varm, og rør grundigt.
-
6Tilsæt det sidste hvedemel og rosiner, og rør godt igennem.
-
7Lad dejen hvile under fugtigt klæde i ca. 1 time.
-
8Fordel dejen i 2 smurte brødforme.
-
9Lad dem stå ca. 30 minutter på et lunt sted med klæde over.
-
10Opvarm ovnen til 200 grader.
-
11Sæt brødene i ovnen. Støvsprøjt gerne brødene med vand.
-
12Bag brødene i ca. 40 minutter, dæk dem til undervejs med sølvpapir, hvis de bliver for mørke.
-
13Vend dem ud af formen og lad dem afkøle på rist.
-
14Brødet holder sig friskt længe, opbevar det gerne i køleskabet, så det ikke mugner.