Luksushveder med rigelig smør
BAGVæRK

Luksushveder med rigelig smør

Der er ikke sparet på noget i disse, klassiske hveder. De er tilpas luftige og bløde og smager naturligvis af god kardemomme.  
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

60 g smør
50 g honning
1.5 tsk. friskstødt kardemomme
2.5 dl. sødmælk
20 g gær
2 stk. æggeblommer
500 g hvedemel
1 tsk. fint salt

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt 60g smør, 50g honning, 1½ tsk. friskstødt kardemomme og 2½ dl sødmælk i en kasserolle over lav varme.
  2. 2
    Lad smørblandingen køle lidt af, indtil den er lillefinger-lun (max 40C).
  3. 3
    Rør 20g gær ud i smørblandingen og tilsæt 2 æggeblommer, samt 250g hvedemel. Rør indtil det hele er godt blandet.
  4. 4
    Drys 1 tsk fint salt og ekstra 250g hvedemel. Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i 1 time.
  5. 5
    Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver.
  6. 6
    Lad dem efterhæve i ca.30min.
  7. 7
    Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter til de er gyldne.