Skoldede brød bagt med kamutmel
Kamut er en gammel hvedesort i slægt med durumhvede. Rig på proteiner, vitaminer og mineraler, og så er den meget velsmagende. Brøet bliver fint gyldent. Skold melet og få et godt og saftigt brød.

- 4 Personer
2 brød
5 dl. | kamutfuldkornsmel |
6 dl. | kogende vand |
2 dl. | sødmælksyoghurt |
50 g | gær |
1 spsk. | sirup |
2 spsk. | olie |
2 tsk. | salt |
8 dl. | hvedemel |
Sådan gør du
- 1.Kom kamutmel i en skål og hæld 6 dl kogende vand over.
- 2.Rør hurtigt rundt med en ske eller gaffel, så at melet ikke klumper sammen.
- 3.Lad stå fem minutter.
- 4.Rør yoghurten i.
- 5.Tilføj gær, sirup, olie, salt og lidt af melet.
- 6.Rør melet i lidt efter lidt, indtil du har en fast men ganske klæg dej.
- 7.Rør godt. En røremaskine er god her.
- 8.Dæk formen med film, og lad brødet hæve 60 minutter.
- 9.Kom dejen på et meldrysset bord, og pres luften ud.
- 10.Del i to og form to aflange brød uden at komme for meget mel ind i dejen,
- 11.Læg brødene på bagepapir på en bradepande.
- 12.Lad dem efterhæve i 45 minutter.
- 13.Sæt ovnen på 200 gader. Bag brødet i ca. 35 minutter.
- 14.Afkøl på en rist.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk og #få ingredienser