Skoldede brød bagt med kamutmel
BAGVæRK

Skoldede brød bagt med kamutmel

Kamut er en gammel hvedesort i slægt med durumhvede. Rig på proteiner, vitaminer og mineraler, og så er den meget velsmagende. Brøet bliver fint gyldent. Skold melet og få et godt og saftigt brød.
  • 4 Personer

2 brød

5 dl. kamutfuldkornsmel
6 dl. kogende vand
2 dl. sødmælksyoghurt
50 g gær
1 spsk. sirup
2 spsk. olie
2 tsk. salt
8 dl. hvedemel

Sådan gør du

  1. 1
    Kom kamutmel i en skål og hæld 6 dl kogende vand over.
  2. 2
    Rør hurtigt rundt med en ske eller gaffel, så at melet ikke klumper sammen.
  3. 3
    Lad stå fem minutter.
  4. 4
    Rør yoghurten i.
  5. 5
    Tilføj gær, sirup, olie, salt og lidt af melet.
  6. 6
    Rør melet i lidt efter lidt, indtil du har en fast men ganske klæg dej.
  7. 7
    Rør godt. En røremaskine er god her.
  8. 8
    Dæk formen med film, og lad brødet hæve 60 minutter.
  9. 9
    Kom dejen på et meldrysset bord, og pres luften ud.
  10. 10
    Del i to og form to aflange brød uden at komme for meget mel ind i dejen,
  11. 11
    Læg brødene på bagepapir på en bradepande.
  12. 12
    Lad dem efterhæve i 45 minutter.
  13. 13
    Sæt ovnen på 200 gader. Bag brødet i ca. 35 minutter.
  14. 14
    Afkøl på en rist.