Langtidshævet brød med abrikos og mandler
- 0 Personer
Ingredienser
4 dl. | vand |
25 g | gær |
2 tsk. | fint salt |
2 spsk. | olie |
200 g | hytteost |
150 g | fuldkornsmel |
250 g | hvedemel |
200 g | mandler |
200 g | Coop tørrede abrikoser |
Sådan gør du
-
1Rør vand, gær, salt og olie sammen i en skål. Tilføj hytteost, fuldkornsmel og hvedemel og rør godt.
-
2Kom mandler heri. Klip eller skær til sidst de tørrede abrikoser i mindre stykker, og vend dem i dejen. Dejen er våd, men vær ikke bekymret. De tørre abrikoservil suge en del natten over.
-
3Smør en rugbrødsform med smør eller olie, og hæld dejen heri. Dæk formen med film, og stil den i køleskab i 12-24 timer.
-
4Tag den ud af køleskabet, og lad den stå i stuetemperatur i 2-3 timer.
-
5Stil formen i en kold ovn, og sæt den på 200 grader. Bag brødet i 30 minutter. Skru ned til 175 grader og bag brødet yderligere 30 minutter.
-
6Tag det ud, og stil det på en rist. Efter 30 minutter kan du tage brødet ud og lade det afkøle uden for formen. Smager godt i flere dage. Også ristet.
Tip!
Hytteost rørt med pesto, brie og blåskimmel smager godt til brødet.