Langtidshævet brød med abrikos og mandler

Kan du også spise godt brød næsten som kage, skal du prøve brødet med lækkert fyld  
Langtidshævet brød med abrikos og mandler
  • 0 Personer

Ingredienser

4 dl. vand
25 g gær

2 tsk. fint salt
2 spsk. olie
200 g hytteost
150 g fuldkornsmel
250 g hvedemel
200 g mandler
200 g Coop tørrede abrikoser

Sådan gør du

  1. 1.Rør vand, gær, salt og olie sammen i en skål. Tilføj hytteost, fuldkornsmel og hvedemel og rør godt.  
  2. 2.Kom mandler heri. Klip eller skær til sidst de tørrede abrikoser i mindre stykker, og vend dem i dejen. Dejen er våd, men vær ikke bekymret. De tørre abrikoservil suge en del natten over.   
  3. 3.Smør en rugbrødsform med smør eller olie, og hæld dejen heri. Dæk formen med film, og stil den i køleskab i 12-24 timer.  
  4. 4.Tag den ud af køleskabet, og lad den stå i stuetemperatur i 2-3 timer.  
  5. 5.Stil formen i en kold ovn, og sæt den på 200 grader. Bag brødet i 30 minutter. Skru ned til 175 grader og bag brødet yderligere 30 minutter.  
  6. 6.Tag det ud, og stil det på en rist. Efter 30 minutter kan du tage brødet ud og lade det afkøle uden for formen. Smager godt i flere dage. Også ristet.   

Tip!

Hytteost rørt med pesto, brie og blåskimmel smager godt til brødet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #bagværk, #lette retter og #snacks og tilbehør