Langtidshævet brød med abrikos og mandler
BAGVæRK

Langtidshævet brød med abrikos og mandler

Kan du også spise godt brød næsten som kage, skal du prøve brødet med lækkert fyld  
  • 0 Personer

Ingredienser

4 dl. vand
25 g gær

2 tsk. fint salt
2 spsk. olie
200 g hytteost
150 g fuldkornsmel
250 g hvedemel
200 g mandler
200 g Coop tørrede abrikoser

Sådan gør du

  1. 1
    Rør vand, gær, salt og olie sammen i en skål. Tilføj hytteost, fuldkornsmel og hvedemel og rør godt.  
  2. 2
    Kom mandler heri. Klip eller skær til sidst de tørrede abrikoser i mindre stykker, og vend dem i dejen. Dejen er våd, men vær ikke bekymret. De tørre abrikoservil suge en del natten over.   
  3. 3
    Smør en rugbrødsform med smør eller olie, og hæld dejen heri. Dæk formen med film, og stil den i køleskab i 12-24 timer.  
  4. 4
    Tag den ud af køleskabet, og lad den stå i stuetemperatur i 2-3 timer.  
  5. 5
    Stil formen i en kold ovn, og sæt den på 200 grader. Bag brødet i 30 minutter. Skru ned til 175 grader og bag brødet yderligere 30 minutter.  
  6. 6
    Tag det ud, og stil det på en rist. Efter 30 minutter kan du tage brødet ud og lade det afkøle uden for formen. Smager godt i flere dage. Også ristet.   

Tip!

Hytteost rørt med pesto, brie og blåskimmel smager godt til brødet.