Luftigt majsbrød
- 2 Personer
Ingredienser
250 g | vand |
1 spsk. | olivenolie |
0.5 spsk. | flydende honning |
10 g | gær |
75 g | majsgryn (polenta) |
300 g | hvedemel |
0.5 tsk. | gurkemeje |
6 g | fint salt |
Sådan gør du
-
1Bland vand, olie, honning, smuldret gær og polenta sammen i en røreskål. Rør, indtil gæren er opløst.
-
2Tilsæt hvedemel og evt. gurkemeje, vend det kun lige sammen. Lad det trække i 15 min.
-
3Tilsæt salt og ælt dejen i ca. 5-7 min., på røremaskine eller med en elpisker med dejkroge, til dejen er glat og smidig.
-
4Smør en lille rugbrødsform med olivenolie og drys med ekstra majsmel. Hæld dejen i formen, dryp med lidt olivenolie og pres overfladen flad og ensartet. Drys med lidt majsmel og sæt dejen til hævning til-dækket i ca. 2 timer på et lunt sted. Dejen skal hæve til næsten dobbelt størrelse.
-
5Varm ovnen op til 210 C varmluft og bag brødet i ca. 35 min., til det er gyldent og gennembagt. Skru evt. ned til 180 C, hvis brødet er ved at få for meget farve.
-
6Lad brødet køle helt af på en rist, inden det skæres ud.
Tip!
Brødet kan også koldhæves natten over i køleskab, hvis du have det friskbagt til morgenmaden. Lad så gerne dejen står i formen i ca. 30-60 min., inden det sættes på køl.