Luftigt majsbrød
FROKOST

Luftigt majsbrød

Nyd både smag og den flotte gyldne farve, når du skærer en skive af dette luftige majsbrød med polenta - eller majsflager, om du vil.  
  • 2 Personer

Ingredienser

250 g vand
1 spsk. olivenolie
0.5 spsk. flydende honning
10 g gær

75 g majsgryn (polenta)
300 g hvedemel
0.5 tsk. gurkemeje
6 g fint salt

Sådan gør du

  1. 1
    Bland vand, olie, honning, smuldret gær og polenta sammen i en røreskål. Rør, indtil gæren er opløst.
  2. 2
    Tilsæt hvedemel og evt. gurkemeje, vend det kun lige sammen. Lad det trække i 15 min.
  3. 3
    Tilsæt salt og ælt dejen i ca. 5-7 min., på røremaskine eller med en elpisker med dejkroge, til dejen er glat og smidig.
  4. 4
    Smør en lille rugbrødsform med olivenolie og drys med ekstra majsmel. Hæld dejen i formen, dryp med lidt olivenolie og pres overfladen flad og ensartet. Drys med lidt majsmel og sæt dejen til hævning til-dækket i ca. 2 timer på et lunt sted. Dejen skal hæve til næsten dobbelt størrelse.
  5. 5
    Varm ovnen op til 210 C varmluft og bag brødet i ca. 35 min., til det er gyldent og gennembagt. Skru evt. ned til 180 C, hvis brødet er ved at få for meget farve.
  6. 6
    Lad brødet køle helt af på en rist, inden det skæres ud.

Tip!

Brødet kan også koldhæves natten over i køleskab, hvis du have det friskbagt til morgenmaden. Lad så gerne dejen står i formen i ca. 30-60 min., inden det sættes på køl.