Morgenboller
- 12 Personer
Dej
1 l. | vand (stuetemperatur) |
30 g | gær |
1.1 kg | hvedemel |
200 g | fuldkornsmel |
25 g | salt |
1 dl. | hel boghvede |
2 spsk. | birkes |
2 spsk. | havregryn |
Sådan gør du
-
1Hæld vandet i en røreskål og smuldr gæren i. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt nu halvdelen af melet, og lad dejen hvile cirka 15 min.
-
2Rør resten af melet i sammen med salt, og ælt dejen i cirka 10 min enten med en ske eller på en røremaskine.
-
3Kom dejen i beholder med låg smurt med olie. Læg låg på, og sæt den i køleskab i mindst 12 timer. Husk der skal være plads til, at dejen kan hæve.
-
4Tænd ovnen på 235 grader eller 220°C varmluft.
-
5Drys bordet med boghvede, birkes og havregryn, og vend dejen ud herpå. Skær dejen i 10-12 lige store stykker, og form dem forsigtigt til boller.
-
6Lad dem efterhæve på bageplader beklædt med bagepapir i cirka 15-20 minutter. Bag bollerne i cirka 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Det skal lyde hult, når du banker på undersiden.
Tip!
Sæt en lille bradepande med kogende vand ind i bunden af ovnen, når du sætter bollerne ind. Så får du en smukkere og mere lækker overflade på bollerne.