Morgenboller
BAGVæRK

Morgenboller

Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven! Ca. 24 boller.
  • 12 Personer

Dej

1 l. vand (stuetemperatur)
30 g gær
1.1 kg hvedemel
200 g fuldkornsmel
25 g salt
1 dl. hel boghvede
2 spsk. birkes
2 spsk. havregryn

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld vandet i en røreskål og smuldr gæren i. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt nu halvdelen af melet, og lad dejen hvile cirka 15 min.
  2. 2
    Rør resten af melet i sammen med salt, og ælt dejen i cirka 10 min enten med en ske eller på en røremaskine. 
  3. 3
    Kom dejen i beholder med låg smurt med olie. Læg låg på, og sæt den i køleskab i mindst 12 timer. Husk der skal være plads til, at dejen kan hæve.
  4. 4
    Tænd ovnen på 235 grader eller 220°C varmluft.
  5. 5
    Drys bordet med boghvede, birkes og havregryn, og vend dejen ud herpå. Skær dejen i 10-12 lige store stykker, og form dem forsigtigt til boller.
  6. 6
    Lad dem efterhæve på bageplader beklædt med bagepapir i cirka 15-20 minutter. Bag bollerne i cirka 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Det skal lyde hult, når du banker på undersiden.

Tip!

Sæt en lille bradepande med kogende vand ind i bunden af ovnen, når du sætter bollerne ind. Så får du en smukkere og mere lækker overflade på bollerne.