Grunddej til hurtighævet brød
- 4 Personer
Ca. 12 boller
5 dl. | lunken vand (max 40 grader) |
2 spsk. | surmælksprodukt eller surdej |
20 g | gær, gerne øko |
4 spsk. | hørfrø |
1 dl. | hvedekerne |
2 tsk. | honning |
1 spsk. | groft salt |
800 g | hvedemel, eller andet hvedemel med højt protein-indhold |
- | Grove havregryn |
Sådan gør du
-
1Hæld vandet i en skål og tilsæt surmælksprodukt, gær, hørfrø og hvedekerner.
-
2Rør godt, til gæren er opløst og det hele er blandet.
-
3Tilsæt honning og salt.
-
4Sigt melet i lidt efter lidt, rør godt mellem hver gang.
-
5Ælt dejen igennem i en røremaskine eller med en grydeske (ca. 15 min.).
-
6Dæk med film eller viskestykke og stil dejen til hævning i 1 ½ time.
-
7Efter hævning: Drys bordet med grove havregryn og vend dejen ud herpå.
-
8Skær med en skarp spatel dejen ud i 12 boller og læg dem på to stykker bagepapir.
-
9Efterhæv bollerne i 15-20 minutter.
-
10Varm imens ovnen op til 240 grader.
-
11Træk bagepapiret over på de varme bageplader og bag en plade ad gangen i 12-15 minutter.