Pastinakbrød
- 4 Personer
Ingredienser
4.5 dl. | vand |
0.5 dl. | yoghurt eller surdej |
10 g | gær |
50 g | knækkede hvede- eller rugkerner |
100 g | pastinak, groftrevet |
1 tsk. | fennikel eller dildfrø |
1 tsk. | honning |
675 g | ølands- eller alm. hvedemel |
10 g | salt |
- | lidt mel til drys og formning |
Sådan gør du
-
1Bland vand, yoghurt/surdej og gær i en skål, og rør, indtil gæren er opløst.
-
2Tilsæt knækkede hvedekerner, revet pastinak, fennikelfrø, honning og halvdelen af melet. Rør rundt, til det er blandet, og tilsæt så resten af melet. Ælt dejen i 5 minutter. Drys saltet i, og ælt i yderligere 5 minutter (brug hænderne, en røremaskine eller en elpisker med dejkroge).
-
3Dæk dejen til med et rent viskestykke, og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 1½ time, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
-
4Tænd ovnen på 225° alm. ovn eller 210° varmluft.
-
5Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og form dejen til et rundt brød (dejen skal ikke æltes, men blot formes). Sæt brødet på en bageplade beklædt med bagepapir, og skær et kryds på toppen af brødet med en skarp kniv.
-
6Bag brødet i ca. 45 minutter, til det er gyldent og lyder hult, når du banker på undersiden.
-
7Lad brødet køle af inden servering.
Tip!
Du kan også forme dejen til flutes eller boller og bage dem i ca. 20 minutter.