Pastinakbrød
BAGVæRK

Pastinakbrød

Revne rodfrugter gør brødet saftigt og giver det en mild urteagtig smag. Pastinakken er særlig god sammen med fennikelfrø, som gør brødet perfekt som tilbehør til ost, suppe eller til sandwich.
  • 4 Personer

Ingredienser

4.5 dl. vand
0.5 dl. yoghurt eller surdej
10 g gær
50 g knækkede hvede- eller rugkerner
100 g pastinak, groftrevet
1 tsk. fennikel eller dildfrø
1 tsk. honning
675 g ølands- eller alm. hvedemel
10 g salt
- lidt mel til drys og formning

Sådan gør du

  1. 1
    Bland vand, yoghurt/surdej og gær i en skål og rør indtil gæren er opløst.
  2. 2
    Tilsæt knækkede hvedekerner, fennikelfrø, honning, revet pastinak og halvdelen af melet. Rør til det er blandet og tilsæt så resten af melet, ælt dejen i 5 min. Drys saltet i og ælt i yderligere 5 min. (brug hænderne, røremaskine eller en elpisker med dejkroge).
  3. 3
    Sæt dejen til hævning tildækket på et lunt sted i ca. 1½ time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  4. 4
    Tænd ovnen på 225°/210° varmluft. Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og form dejen til et rundt brød (dejen skal ikke æltes, men blot formes). Sæt brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og skær et kryds på toppen af brødet med en skarp kniv.
  5. 5
    Bag brødet i ca. 45 min. til det er gyldent og lyder hult, når du banker på undersiden.
  6. 6
    Lad brødet køle af inden servering.

Tip!

Form brødet til flutes eller boller og skær bagetiden ned til ca. 20 min.