Pastinakbrød
- 4 Personer
Ingredienser
4.5 dl. | vand |
0.5 dl. | yoghurt eller surdej |
10 g | gær |
50 g | knækkede hvede- eller rugkerner |
100 g | pastinak, groftrevet |
1 tsk. | fennikel eller dildfrø |
1 tsk. | honning |
675 g | ølands- eller alm. hvedemel |
10 g | salt |
- | lidt mel til drys og formning |
Sådan gør du
-
1Bland vand, yoghurt/surdej og gær i en skål og rør indtil gæren er opløst.
-
2Tilsæt knækkede hvedekerner, fennikelfrø, honning, revet pastinak og halvdelen af melet. Rør til det er blandet og tilsæt så resten af melet, ælt dejen i 5 min. Drys saltet i og ælt i yderligere 5 min. (brug hænderne, røremaskine eller en elpisker med dejkroge).
-
3Sæt dejen til hævning tildækket på et lunt sted i ca. 1½ time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
-
4Tænd ovnen på 225°/210° varmluft. Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og form dejen til et rundt brød (dejen skal ikke æltes, men blot formes). Sæt brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og skær et kryds på toppen af brødet med en skarp kniv.
-
5Bag brødet i ca. 45 min. til det er gyldent og lyder hult, når du banker på undersiden.
-
6Lad brødet køle af inden servering.
Tip!
Form brødet til flutes eller boller og skær bagetiden ned til ca. 20 min.