Finske runde bygbrød

Rieska bages af mange forskellige kornsorter og ofte af blandinger af for eksempel byg og hvede. Rieska og rugbrød er to meget almindelige brødtyper i Finland.
Finske runde bygbrød
  • 0 Personer

4 stk

l. letmælk
50 g gær
1 tsk. salt
300 g bygmel
280 g hvedemel
- Lidt mælk til pensling

Sådan gør du

  1. 1.Lun mælken og opløs gæren i den.
  2. 2.Tilsæt salt og begge typer mel lidt ad gangen.
  3. 3.Rør og ælt grundigt.
  4. 4.Lad dejen hæve under fugtigt klæde til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  5. 5.Slå dejen ned og ælt den godt igennem.
  6. 6.Del dejen i 4, og rul hver del ud til et rundt brød, ca. 18 cm i diameter.
  7. 7.Rul gerne brødene på en bageplade med bagepapir, så du ikke skal flytte dem, når de er rullet ud.
  8. 8.For udseendets skyld kan du stikke et rundt hul ud i midten, så du får et hjul.
  9. 9.Prik brødene hele vejen rundt med en gaffel og pensl med mælk.
  10. 10.Bag dem i en varm ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter.
  11. 11.Læg dem på en rist, mens de damper af.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost, #bagværk, #få ingredienser og #morgenmad og brunch