Finske runde bygbrød
FROKOST

Finske runde bygbrød

Rieska bages af mange forskellige kornsorter og ofte af blandinger af for eksempel byg og hvede. Rieska og rugbrød er to meget almindelige brødtyper i Finland.
  • 0 Personer

4 stk

0.5 l. letmælk
50 g gær
1 tsk. salt
300 g bygmel
280 g hvedemel
- Lidt mælk til pensling

Sådan gør du

  1. 1
    Lun mælken og opløs gæren i den.
  2. 2
    Tilsæt salt og begge typer mel lidt ad gangen.
  3. 3
    Rør og ælt grundigt.
  4. 4
    Lad dejen hæve under fugtigt klæde til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  5. 5
    Slå dejen ned og ælt den godt igennem.
  6. 6
    Del dejen i 4, og rul hver del ud til et rundt brød, ca. 18 cm i diameter.
  7. 7
    Rul gerne brødene på en bageplade med bagepapir, så du ikke skal flytte dem, når de er rullet ud.
  8. 8
    For udseendets skyld kan du stikke et rundt hul ud i midten, så du får et hjul.
  9. 9
    Prik brødene hele vejen rundt med en gaffel og pensl med mælk.
  10. 10
    Bag dem i en varm ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter.
  11. 11
    Læg dem på en rist, mens de damper af.