Hvidløgsbrød med rosmarin
FROKOST

Hvidløgsbrød med rosmarin

Lav dit eget hvidløgsbrød en dag, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af maden til enten familien eller et selskab. Du kan servere brødet med almindeligt smør – eller endnu bedre med en god olivenolie.
  • 9 Personer

Dej

4 dl. koldt vand
25 g gær

2 tsk. fint salt
2 spsk. olivenolie
1 l. hvedemel
2 fed hvidløg
2 håndfulde frisk rosmarin
lidt Saltflager

Sådan gør du

  1. 1
    Kom vand og gær i en skål, og rør sammen. Kom salt og olie heri. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt igennem.   
  2. 2
    Dæk med film, og stil koldt i 3-4 timer. Tag ud og stil i stuetemperatur 1 time, før du skal bage.   
  3. 3
    Sæt ovnen på 225 C.  
  4. 4
    Tag 9 små stykker dej på størrelse med en blomme. Rul dejen til en lille bolle, og tryk flad. Placer på en bradepande.   
  5. 5
    Snit hvidløg i tynde strimler, og pres lidt hvidløg og rosmarin ned i dejen.  
  6. 6
    Bag brødene gyldne. Begynd at kigge efter 5 minutter.  
  7. 7
    Resten af dejen: Kom den i køleskabet natten over, og så har du dej til morgenboller dagen efter.

Tip!

Stil god olivenolie på bordet. Disse brød er fantastiske at dyppe i netop det.