Hvidløgsbrød med rosmarin
- 9 Personer
Dej
4 dl. | koldt vand |
25 g | gær |
2 tsk. | fint salt |
2 spsk. | olivenolie |
1 l. | hvedemel |
2 fed | hvidløg |
2 håndfulde | frisk rosmarin |
lidt | Saltflager |
Sådan gør du
-
1Kom vand og gær i en skål, og rør sammen. Kom salt og olie heri. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt igennem.
-
2Dæk med film, og stil koldt i 3-4 timer. Tag ud og stil i stuetemperatur 1 time, før du skal bage.
-
3Sæt ovnen på 225 C.
-
4Tag 9 små stykker dej på størrelse med en blomme. Rul dejen til en lille bolle, og tryk flad. Placer på en bradepande.
-
5Snit hvidløg i tynde strimler, og pres lidt hvidløg og rosmarin ned i dejen.
-
6Bag brødene gyldne. Begynd at kigge efter 5 minutter.
-
7Resten af dejen: Kom den i køleskabet natten over, og så har du dej til morgenboller dagen efter.
Tip!
Stil god olivenolie på bordet. Disse brød er fantastiske at dyppe i netop det.