Lav dit eget hvidløgsbrød en dag, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af maden til enten familien eller et selskab. Du kan servere brødet med almindeligt smør – eller endnu bedre med en god olivenolie.
9 Personer
Dej
4 dl
koldt vand
25 g
gær
2 tsk.
fint salt
2 spsk.
olivenolie
1 l
hvedemel
2 fed
hvidløg
2 håndfulde
frisk rosmarin
lidt
Saltflager
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom vand og gær i en skål, og rør sammen. Kom salt og olie heri. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt igennem.
2
Dæk med film, og stil koldt i 3-4 timer. Tag ud og stil i stuetemperatur 1 time, før du skal bage.
3
Sæt ovnen på 225 C.
4
Tag 9 små stykker dej på størrelse med en blomme. Rul dejen til en lille bolle, og tryk flad. Placer på en bradepande.
5
Snit hvidløg i tynde strimler, og pres lidt hvidløg og rosmarin ned i dejen.
6
Bag brødene gyldne. Begynd at kigge efter 5 minutter.
7
Resten af dejen: Kom den i køleskabet natten over, og så har du dej til morgenboller dagen efter.
Tip!
Stil god olivenolie på bordet. Disse brød er fantastiske at dyppe i netop det.