Ovnsnobrød med kyllingepølser
FROKOST

Ovnsnobrød med kyllingepølser

Har du ikke mulighed for at lave bål i haven? Så forsøg dig med snobrød med kyllingepølser i ovnen i stedet. Er du vegetar, så sæt et par cherrytomater på pinden og et par peberfrugter i stedet. Dryp med pesto omkring tomaterne, og sno dejen omkring. 
  • 6 Personer

Ingredienser

25 g smør
20 g gær

2 dl. lunt vand
0.5 tsk. salt
2 tsk. sukker
100 g grahamsmel
300 g hvedemel
1 pakke pølser, gerne kyllingepølser

Tilbehør

- ketchup
- pesto
- chipotle chili

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en lille gryde. Smuldr gæren i en skål. Rør gær med lunt vand. Tilsæt salt og sukker og rør 2/3 af melet i lidt ad gangen. Tilsæt smeltet smør og rør det jævnt. Ælt resten af melet i. Dejen skal være smidig og lidt blød. Sæt den til hævning i 1 time.
  2. 2
    Læg 8-10 træspyd i vand. (Dette gør, at de ikke brænder på grillen eller i ovnen). Del dejen i 8-10 stykker og rul dem til pølser.
  3. 3
    Halver kyllingepølserne og læg pølsen ved pinden og sno dejen omkring. Læg snobrød til hævning i 20 min. f.eks. på bageplade med bagepapir.
  4. 4
    Tilberedning: Du kan vælge at bage dem 18-20 min. ved 200 C. Eller bage/grille dem på rist på et bål eller på grillen. Bagetiden over gløder er ca. 10-12 min.
  5. 5
    Server snobrød med ketchup, pestodip eller anden favoritdip.
  6. 6
    Hvis du vil lave et vegetaralternativ – så sæt f.eks. et par cherrytomater på pinden og et par peberfrugtstykker. Dryp med god pesto omkring tomaterne, og sno dejen omkring. Eller køb plantepølser og kom dem i i stedet for kyllingepølser.