Ovnsnobrød med kyllingepølser
- 6 Personer
Ingredienser
25 g | smør |
20 g | gær |
2 dl. | lunt vand |
0.5 tsk. | salt |
2 tsk. | sukker |
100 g | grahamsmel |
300 g | hvedemel |
1 pakke | pølser, gerne kyllingepølser |
Tilbehør
- | ketchup |
- | pesto |
- | chipotle chili |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret i en lille gryde. Smuldr gæren i en skål. Rør gær med lunt vand. Tilsæt salt og sukker og rør 2/3 af melet i lidt ad gangen. Tilsæt smeltet smør og rør det jævnt. Ælt resten af melet i. Dejen skal være smidig og lidt blød. Sæt den til hævning i 1 time.
-
2Læg 8-10 træspyd i vand. (Dette gør, at de ikke brænder på grillen eller i ovnen). Del dejen i 8-10 stykker og rul dem til pølser.
-
3Halver kyllingepølserne og læg pølsen ved pinden og sno dejen omkring. Læg snobrød til hævning i 20 min. f.eks. på bageplade med bagepapir.
-
4Tilberedning: Du kan vælge at bage dem 18-20 min. ved 200 C. Eller bage/grille dem på rist på et bål eller på grillen. Bagetiden over gløder er ca. 10-12 min.
-
5Server snobrød med ketchup, pestodip eller anden favoritdip.
-
6Hvis du vil lave et vegetaralternativ – så sæt f.eks. et par cherrytomater på pinden og et par peberfrugtstykker. Dryp med god pesto omkring tomaterne, og sno dejen omkring. Eller køb plantepølser og kom dem i i stedet for kyllingepølser.