Pizza bianca med pære og gedeost

Skarp smag af gedeost, søde pærer, stærk chili og bitterhed fra frisk rucola og voila: Du har en superlækker pizza. Kniber det med tiden, kan du sagtens bruge en købt, fersk pizzadej.
Pizza bianca med pære og gedeost
  • 2 Personer

Dej

4 dl. koldt vand
25 g gær

2 tsk. fint salt
2 spsk. olivenolie
1 dl. durumhvedemel
1 l. hvedemel

Topping

150 g cremefraiche
2 stk pærer
200 g gedeost i rulle
lidt olivenolie
lidt salt og sort peber
lidt chiliflager
1 håndfuld rucola

Sådan gør du

  1. 1.Kom vand og gær i en skål, og rør sammen. Kom salt, olie og durummel heri. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt igennem.  
  2. 2.Dæk med film, og stil koldt i 3-4 timer. Tag ud, og stil i stuetemperatur, indtil du skal bage pizza.  
  3. 3.Sæt ovnen på 250 grader.  
  4. 4.Tag 4 stykker dej, og rul ud til pizza. Rul dejen helt flad, og smør et tyndt lag cremefraiche på dejen.  
  5. 5.Skær pærer i tynde skiver. Læg pærer på pizzaen, og afslut med skiver af gedeost.  
  6. 6.Dryp lidt olie henover, og krydr med salt, peber og chili. Bag pizzaerne gyldne på stenplade eller bradepande. Kig efter 5 minutter.  
  7. 7.Server straks med et drys rucola.

Tip!

Rester af dejen kan bages til små boller

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #pizza