Pizza bianca med pære og gedeost
AFTENSMAD

Pizza bianca med pære og gedeost

Skarp smag af gedeost, søde pærer, stærk chili og bitterhed fra frisk rucola og voila: Du har en superlækker pizza. Kniber det med tiden, kan du sagtens bruge en købt, fersk pizzadej.
  • 2 Personer

Dej

4 dl. koldt vand
25 g gær

2 tsk. fint salt
2 spsk. olivenolie
1 dl. durumhvedemel
1 l. hvedemel

Topping

150 g cremefraiche
2 stk. pærer
200 g gedeost i rulle
lidt olivenolie
lidt salt og sort peber
lidt chiliflager
1 håndfuld rucola

Sådan gør du

  1. 1
    Kom vand og gær i en skål, og rør sammen. Kom salt, olie og durummel heri. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt igennem.  
  2. 2
    Dæk med film, og stil koldt i 3-4 timer. Tag ud, og stil i stuetemperatur, indtil du skal bage pizza.  
  3. 3
    Sæt ovnen på 250 grader.  
  4. 4
    Tag 4 stykker dej, og rul ud til pizza. Rul dejen helt flad, og smør et tyndt lag cremefraiche på dejen.  
  5. 5
    Skær pærer i tynde skiver. Læg pærer på pizzaen, og afslut med skiver af gedeost.  
  6. 6
    Dryp lidt olie henover, og krydr med salt, peber og chili. Bag pizzaerne gyldne på stenplade eller bradepande. Kig efter 5 minutter.  
  7. 7
    Server straks med et drys rucola.

Tip!

Rester af dejen kan bages til små boller