Pizza bianca med pære og gedeost
- 2 Personer
Dej
4 dl. | koldt vand |
25 g | gær |
2 tsk. | fint salt |
2 spsk. | olivenolie |
60 g | durumhvedemel |
550 g | hvedemel |
Topping
2 | pærer |
200 g | gederulle |
150 g | creme fraiche |
lidt | olivenolie |
lidt | salt og sort peber |
lidt | chiliflager |
1 håndfuld | rucola |
Sådan gør du
-
1Kom vand og gær i en skål, og rør det sammen. Kom salt, olie og durummel heri. Rør nu hvedemelet i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt igennem.
-
2Dæk dejen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 3-4 timer. Tag dejen ud, og stil den i stuetemperatur, indtil du skal bage pizzaen.
-
3Sæt ovnen på 250 grader.
-
4Del dejen i 4 stykker, og rul dem ud til pizzaer.
-
5Skær pærer og gederulle i tynde skiver. Smør et tyndt lag cremefraiche på dejen. Læg pærer ovenpå, og afslut med skiver af gedeost.
-
6Dryp lidt olie henover, og krydr med salt, peber og chili. Bag pizzaerne gyldne på en stenplade eller bradepande. Kig efter 5 minutter.
-
7Server straks med et drys frisk rucola på.
Tip!
Rester af dejen kan bages til små boller.