Pizza bianca med pære og gedeost
- 2 Personer
Dej
4 dl. | koldt vand |
25 g | gær |
2 tsk. | fint salt |
2 spsk. | olivenolie |
1 dl. | durumhvedemel |
1 l. | hvedemel |
Topping
150 g | cremefraiche |
2 stk | pærer |
200 g | gedeost i rulle |
lidt | olivenolie |
lidt | salt og sort peber |
lidt | chiliflager |
1 håndfuld | rucola |
Sådan gør du
-
1Kom vand og gær i en skål, og rør sammen. Kom salt, olie og durummel heri. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt igennem.
-
2Dæk med film, og stil koldt i 3-4 timer. Tag ud, og stil i stuetemperatur, indtil du skal bage pizza.
-
3Sæt ovnen på 250 grader.
-
4Tag 4 stykker dej, og rul ud til pizza. Rul dejen helt flad, og smør et tyndt lag cremefraiche på dejen.
-
5Skær pærer i tynde skiver. Læg pærer på pizzaen, og afslut med skiver af gedeost.
-
6Dryp lidt olie henover, og krydr med salt, peber og chili. Bag pizzaerne gyldne på stenplade eller bradepande. Kig efter 5 minutter.
-
7Server straks med et drys rucola.
Tip!
Rester af dejen kan bages til små boller