Foccacia med rapskimolie og forårsløg
- 8 Personer
Ingredienser
250 g | lunkent vand |
10 g | gær |
2 spsk. | surdej (eller yoghurt) |
2 spsk. | rapsolie (rapskimolie) |
4 stk | forårsløg |
35 g | fuldkornsmel |
325 g | hvedemel |
8 g | salt |
0.25 dl. | rapsolie (rapskimolie) |
- | flagesalt til drys |
- | frisk timian til drys |
Sådan gør du
-
1Bland vand, gær, surdej/yoghurt og rapskimolie i en skål. Rør i blandingen, indtil gæren er opløst.
-
2Skær den nederste, blege del af forårsløgene og hak den fint. Tilsæt de hakkede forårsløg til gærblandingen og gem de grønne toppe.
-
3Tilsæt de 2 meltyper og rør, til det kun netop er blandet. Lad det trække tildækket i 15 min.
-
4Tilsæt salt og ælt dejen med en elpisker med dejkroge eller på røremaskine (alternativt kan du også ælte i hånden med en grydeske).
-
5Lad nu dejen hæve tildækket, enten min. 12 timer i køleskab eller omkring 1,5 timer på køkkenbordet, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
-
6Vend dejen ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir og tryk den ud, ved at prikke dejen fingrene. Pres de grønne løgtoppe ned i toppen af dejen, dryp med rapskimolie og drys med salt og timian. Tænd ovnen på 200 C varmluft og lad dejen efterhæve i ca. 30-45 min, imens ovnen varmer op.
-
7Pres løgtoppene ned igen (hvis dejen er hævet meget) og bag så brødet i ca. 35 min., til det er gyldent og gennembagt. Lad brødet afkøle på en rist inden servering.