Foccacia med rapskimolie og forårsløg
BAGVæRK

Foccacia med rapskimolie og forårsløg

Brød hører til en god hovedret, og foccacia med rapskimolie og forårsløg passer perfekt til sommerens grillmad. De hele forårsløg giver brødet et rustikt udseende, som pynter flot på havebordet.
  • 8 Personer

Ingredienser

250 g lunkent vand
10 g gær

2 spsk. surdej (eller yoghurt)
2 spsk. rapsolie (rapskimolie)
4 stk forårsløg
35 g fuldkornsmel
325 g hvedemel
8 g salt
0.25 dl. rapsolie (rapskimolie)
- flagesalt til drys
- frisk timian til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Bland vand, gær, surdej/yoghurt og rapskimolie i en skål. Rør i blandingen, indtil gæren er opløst.
  2. 2
    Skær den nederste, blege del af forårsløgene og hak den fint. Tilsæt de hakkede forårsløg til gærblandingen og gem de grønne toppe.
  3. 3
    Tilsæt de 2 meltyper og rør, til det kun netop er blandet. Lad det trække tildækket i 15 min.
  4. 4
    Tilsæt salt og ælt dejen med en elpisker med dejkroge eller på røremaskine (alternativt kan du også ælte i hånden med en grydeske).
  5. 5
    Lad nu dejen hæve tildækket, enten min. 12 timer i køleskab eller omkring 1,5 timer på køkkenbordet, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  6. 6
    Vend dejen ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir og tryk den ud, ved at prikke dejen fingrene. Pres de grønne løgtoppe ned i toppen af dejen, dryp med rapskimolie og drys med salt og timian. Tænd ovnen på 200 C varmluft og lad dejen efterhæve i ca. 30-45 min, imens ovnen varmer op.
  7. 7
    Pres løgtoppene ned igen (hvis dejen er hævet meget) og bag så brødet i ca. 35 min., til det er gyldent og gennembagt. Lad brødet afkøle på en rist inden servering.