Speltscones med gårdfløde og bærmos
- 4 Personer
Scones
275 g | fint malet speltmel |
50 g | sukker |
1 spsk. | vaniljesukker |
2 tsk. | bagepulver |
1 knsp. | salt |
125 stk. | smør |
1 dl. | yoghurt naturel |
1 stk. | æg |
Drys
50 g | mandelflage |
Tilbehør
1 l. | gårdfløde |
2 dl. | mosede bær |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
-
3Skær smørret i tern, og vend det i. Smuldr hurtigt ingredienserne med fingrene til en dej. Det gør ikke noget, at der stadig er små smørklumper i.
-
4Kom yoghurt og æg i en skål, og pisk det sammen.
-
5Vend de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.
-
6Form dejen til en pølse, og skær den i 12 skiver.
-
7Læg skiverne i smurte muffinforme.
-
8Drys mandelflager henover.
-
9Bag scones gyldne i cirka 20 minutter.
-
10Server dem, når de netop er afkølede, med pisket gårdfløde og bær.