Speltscones med gårdfløde og bærmos
DESSERT

Speltscones med gårdfløde og bærmos

Gårdfløde har en særlig luksus over sig. Vi pisker fløden let og serverer til de netop afkølede scones med friske bær.  
  • 4 Personer

Scones

275 g fint malet speltmel
50 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
125 stk. smør
1 dl. yoghurt naturel
1 stk. æg

Drys

50 g mandelflage

Tilbehør

1 l. gårdfløde
2 dl. mosede bær

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
  3. 3
    Skær smørret i tern, og vend det i. Smuldr hurtigt ingredienserne med fingrene til en dej. Det gør ikke
 noget, at der stadig er små smørklumper i.
  4. 4
    Kom yoghurt og æg i en skål, og pisk det sammen.
  5. 5
    Vend de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.
  6. 6
    Form dejen til en pølse, og skær den i 12 skiver.
  7. 7
    Læg skiverne i smurte muffinforme.
  8. 8
    Drys mandelflager henover.
  9. 9
    Bag scones gyldne i cirka 20 minutter.
  10. 10
    Server dem, når de netop er afkølede, med 
pisket gårdfløde og bær.