30 opskrifter med blomkål
Vidste du, at danske blomkål hører sommeren til og smager af mere end de blomkål, vi importerer fra udlandet? Der findes grønne og violette blomkål ud over den flødefarvede, som er den mest udbredte.Opbevar blomkål i en plastikpose i køleskabet, så holder det sig bedst. Her er 30 opskrifter med blomkål.
Blomkålsremoulade og rugbrødsvendte fiskepinde
En moderne udgave af de klassiske fiskepinde. Den grovere panering giver en dejlig, rund smag og de store stykker fisk gør, at fiskepindene holder sig saftige efter stegning. Prøv også blomkålsremouladen til f.eks. roastbeef.
Se opskriften
Blomkålssalat med bulgur og stegt laks
Vælg grove grøntsager som blomkål og smag til med friske krydderurter. Laks er en fed fisk, som indeholder godt med det sunde fedt og vitaminet D.
Se opskriften
Blomkålsgratin med ost og salat
Knasende god blomkålssalat med hasselnødder
Smuk salat, der bliver smukkere, jo tyndere du snitter blomkålen. Knaser dejligt med panderistede hasselnødder på.
Se opskriften
Blomkålssuppe med lakridsvendte brødcroutoner
Lakrids er for alvor trådt ind i dansk madlavning og med god grund, for lakrids tilfører noget anderledes og forførende til mange retter. Her som krydderi til hjemmelavet blomkålssuppe.
Se opskriften
Lyssej med svampe bagt i spidskål
Hurtig pizza med blomkålscreme
Har vi glemt tomatsaucen? Nej, blomkålscremen her er cremet og lækker med en god hvidløgssmag, og så bliver selv en hurtig pizza aldrig tør og kedelig.
Se opskriften
Pakistansk karry med blomkål og ærter
Indiske og pakistanske grøntsagskarryretter kaldes ofte for ‘subzi’ (grøntsager). Denne ‘subzi’ med ‘bid’ i kan også laves fx med porrer og gulerødder. Opskriften er fra kogebogen "Karry" af Hanne Holm. Foto: Torsten Graae
Se opskriften
Torsk med kartoffel - blomkålsmos og brunet smør
Enkel og vidunderligt velsmagende torsk med brunet smør. Den hvide fisk går godt til puréer og mos af forskellig art. Her med kartoffel-blomkålsmos.
Se opskriften
Nordisk millionbøf med vildtkød og syrligt blomkål
Nyfortolkning af den gode, gamle millionbøf med smag af vildt, øl, enebær, kål og rodfrugter.
Se opskriften
Maskeret blomkål
Den snusfornuftige madskribent Kirsten Hüttemeier - hende med skåneærmerne - hjalp husmødrene med opskrifter til travle hverdage og festlige sammenkomster. Det maskerede blomkålshoved foreslog hun til weekendens frokost eller som forret til en større middag.
Se opskriften
Blomkålsalat med guacamole
Perlebygsalat med blomkål, citron og bønner
Udviklet af Anita, www.itasalbum.blogspot.dk og Emilie, www.ganeoggaffel.dk
Se opskriften
Ovnbagte grøntsager med kikærter
Slatne grøntsager går fra at være netop slatne til at være fantastiske grøntsager hvis de kommer i kontakt med citronsaft, soja og olie. Så tøm din grøntsags skuffe og få lækker aftensmad.
Se opskriften
Blomkålssalat, bagte kartofler og grillet svinekotelet
En grov salat af blomkål, bagte kartofler og en svinekotelet. Så har du elementerne til en lækker og sund aftensmad.
Se opskriften
Mac’n cheese med blomkål og forårsløg
En amerikansk pastaklassiker, som på samme tid er syndig og afsindig nem at lave. Vi har tilsat blomkål og forårsløg for at give den ekstra smag og konsistens. Nyd den med en frisk, grøn salat, eller brug den som tilbehør til f.eks. stegt kylling.
Se opskriften
Grønsagspakker
Fisk i kokosmælk
En lynhurtig, sund og velsmagende ret, som blot skal i mikrobølgeovnen. Fisken holder sig saftig på grund af kokosmælken, den tilberedes i.
Se opskriften
Couscous-salat af blomkål
Udviklet af Camilla, www.smagpaamaden.dk og Julie Karla, www.juliekarlaskoekken.blogspot.dk
Se opskriften
Blomkålssuppe med radiser og karse
Cremet kålsalat med bacon, rosiner og solsikkekerner
Grillbøf med blomkåls crudite med citron, dild og parmesan
Hjertesalat med blomkålscrudité, radiser og dild
Karbonader med mælkekogte gulerødder, blomkål og ærter
Stegte nudler med kylling og blomkål bagt i ingefærpasta
Perfekt stegte nudler får du, hvis nudlerne er så afdryppede og tørre som muligt, før de kommer på panden. Lad evt. de kogte nudler trække på et rent viskestykke inden tilberedning på panden.
Se opskriften
Blomkålspuré med rygeost
Vi kalder denne blomkålsret puré. Man kan også kalde den for tyk suppe. Uanset hvad er den lækker som forret.
Se opskriften
Speltsalat
Blomkål, radiser, purløg og høvlet ost
Krabbe med kål og fennikel
Sprød og herlig salat af kål med smag af citrus og olivenolie er godt tilbehør til krabbe. Vi drysser tilslut med chorizopølse for at få lidt krydret røgsmag med i retten.
Se opskriften
Stegt torsk i rispapir med urter og blomkålskarry





























