Cordon bleu med comté
Cordon bleu findes i mange varianter, men altid med kød, ost og skinke. Vi laver cordon bleu med kalveschnitzel, comté og lufttørret skinke.

- 4 Personer
Cordon bleu
4 stk | kalveschnitzler |
8 stk | salvieblade |
4 skiver | comté |
4 skiver | lufttørret skinke |
1 stk. | æg |
8 spsk. | rasp |
8 spsk. | revet parmesan |
- | Salt & peber |
- | olie/smør |
Salat
1 stk. | blomkål |
2 spsk. | mandler, ristede |
1 bundt | bredbladet persille, finthakket |
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | økologisk citron (saft og skal) |
- | salt og peber |
Sådan gør du
- 1.Bank/tryk schnitzlerne en smule ud, så overfladen bliver lidt større.
- 2.Læg salvieblade, skinke og ost på den ene halvdel af hver schnitzel.
- 3.Fold den anden del over, og hold evt. schnitzlerne sammen med en tandstikker.
- 4.Slå ægget ud i en skål, og pisk det let sammen.
- 5.Bland i en anden skål rasp, revet parmesan, salt og peber.
- 6.Vend hver schnitzel i æg, dernæst i rasp.
- 7.Steg dem i en blanding af olie og smør, indtil de er sprøde og gyldne, ca. 5 minutter på hver side.
- 8.Skær blomkål ud i helt tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
- 9.Hak mandlerne groft, og bland med blomkål og persille.
- 10.Rør olie med citronskal og saft, og smag til med salt og peber.
- 11.Vend dressingen rundt i salaten.
- 12.12. Servér kartofler til.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad