Blomkålsvafler med salat og tun
FROKOST

Blomkålsvafler med salat og tun

Her får du opskriften på de dejligste, sunde blomkålsvafler, lavet helt uden mel. Vaflerne giver en skøn mæthed på grund af det høje indhold af protein og kostfibre. Server dem med tun og din yndlingssalat.
  • 2 Personer

Ingredienser

500 g blomkål Fintrevet
100 g parmesanost (32+)
1 tsk. tørret oregano
2 stk æg
0.5 tsk. sort peber
2 tsk. olivenolie
2 spsk. HUSK loppefrøskaller
2 dåser tun
lidt citronsaft

Fyld

- grøntsager Brug f.eks. kål, spirer, agurk, tomater, revet gulerod, champignon, babyspinat osv.

Sådan gør du

  1. 1
    Riv blomkålen til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.
  2. 2
    Hæld kogende vand over blomkålsrisene, og lad dem trække i 1-2 min.
  3. 3
    Hæld blomkålsrisene over i en si, og dræn vandet fra.
  4. 4
    Hæld nu blomkålsrisene over i et rent viskestykke, og knug al væsken ud af dem. Fortsæt til de er helt tørre.
  5. 5
    Hæld de tørre blomkålsris i en skål, og bland dem med revet parmesan, oregano, HUSK og æg.
  6. 6
    Rør ingredienserne sammen til en fast dej.
  7. 7
    Varm vaffeljernet op, og smør det med olivenolie.
  8. 8
    Smør en portion dej ud på pladen, og bag den, til den er gennembagt.
  9. 9
    Snit grøntsagerne til fyldet.
  10. 10
    Læg grøntsager og tun oven på en vaffel, dryp med citron, og krydr med salt og peber.