Karrysuppe med oksekød og linser
HOVEDRET

Karrysuppe med oksekød og linser

Hakket oksekød og linser giver sammen med buketter af blomkål fylde i denne krydrede suppe. Spis den med lunt fladbrød på en kold dag.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. kokosolie
2 stk løg hakkede
2 fed hvidløg pressede
3 tsk. god karry
1 tsk. gurkemeje
350 g hakket oksekød 4-7%
1.2 l. grøntsagsbouillon
1 stk. blomkål delt i små buketter
250 g grønne linser kogte
2 dl. kokosmælk (kan udelades, men gør suppen mere cremet)
lidt Sambal Oelek efter smag
lidt limesaft efter smag
lidt salt og sort peber

Tilbehør

- naanbrød
- græskarkerne, ristede
- frisk persille

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olie i en gryde og steg løg, hvidløg, karry og gurkemeje over middel varme i 5-7 min., til det er gyldent og mørt. Hæld det på en tallerken, og brun herefter kødet ved lidt højere varme.   
  2. 2
    Kom løgblandingen tilbage i gryden til kødet, og hæld 1 l af grøntsagsbouillonen over. Rør rundt, tilsæt blomkål, og lad det simre 10-15 min.   
  3. 3
    Tilsæt linser og evt. kokosmælk. Lad det simre yderligere 5-7 min.   
  4. 4
    Smag til med chili, lime, salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere bouillon inden servering.