Karrysuppe med oksekød og linser
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | kokosolie |
2 stk. | løg hakkede |
2 fed | hvidløg pressede |
3 tsk. | god karry |
1 tsk. | gurkemeje |
350 g | hakket oksekød 4-7% |
1.2 l. | grøntsagsbouillon |
1 stk. | blomkål delt i små buketter |
250 g | grønne linser kogte |
2 dl. | kokosmælk (kan udelades, men gør suppen mere cremet) |
lidt | Sambal Oelek efter smag |
lidt | limesaft efter smag |
lidt | salt og sort peber |
Tilbehør
- | naanbrød |
- | græskarkerne, ristede |
- | frisk persille |
Sådan gør du
-
1Varm olie i en gryde og steg løg, hvidløg, karry og gurkemeje over middel varme i 5-7 min., til det er gyldent og mørt. Hæld det på en tallerken, og brun herefter kødet ved lidt højere varme.
-
2Kom løgblandingen tilbage i gryden til kødet, og hæld 1 l af grøntsagsbouillonen over. Rør rundt, tilsæt blomkål, og lad det simre 10-15 min.
-
3Tilsæt linser og evt. kokosmælk. Lad det simre yderligere 5-7 min.
-
4Smag til med chili, lime, salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere bouillon inden servering.