Knasende god blomkålssalat med hasselnødder
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | blomkål |
30 g | haselnød |
lidt | rapsolie |
1 bakke | karse |
1 tsk. | fint salt |
1 håndfuld | tranebær tørrede |
Dressing
3 spsk. | rapsolie |
1 spsk. | æbleeddike |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Kom olie og hasselnødder på en pande og rist dem over middel varme, til de er gyldne.
-
2Drys med salt og rist dem yderligere 1-2 min.
-
3Lad dem herefter afkøle på køkkenrulle.
-
4Skær blomkål i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
-
5Lav dressing ved at blande rapsolie, æbleeddike, salt og peber og vend det med blomkål.
-
6Hak de tørrede bær og hasselnødderne groft og bland i salaten sammen med klippet karse.
-
7Smag evt. salaten til med salt og eddike inden servering.
-
8Server som grønt tilbehør til stegt kød eller fisk.