Knasende god blomkålssalat med hasselnødder
FROKOST

Knasende god blomkålssalat med hasselnødder

Smuk salat, der bliver smukkere, jo tyndere du snitter blomkålen. Knaser dejligt med panderistede hasselnødder på.
  • 4 Personer

Blomkålssalat

lidt rapsolie
30 g hasselnødder
1 tsk. fint salt
1 hoved blomkål
1 bakke karse
1 håndfuld tranebær tørrede

Dressing

3 spsk. rapsolie
1 spsk. æbleeddike
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Kom olie og hasselnødder på en pande, og rist dem over middel varme, til de er gyldne.
  2. 2
    Drys med salt, og rist dem yderligere 1-2 minutter.
  3. 3
    Lad dem herefter afkøle helt før brug.
  4. 4
    Skær blomkål i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
  5. 5
    Bland alle ingredienser til dressingen, og vend den sammen med blomkålsskiverne.
  6. 6
    Hak hasselnødderne og de tørrede tranebær groft, og bland begge dele sammen med blomkålen. Klip karsen, og vend den i.
  7. 7
    Smag evt. salaten til med ekstra salt og eddike inden servering.
  8. 8
    Server blomkålssalaten som grønt tilbehør til fx stegt kød eller fisk.