Knasende god blomkålssalat med hasselnødder
FROKOST

Knasende god blomkålssalat med hasselnødder

Smuk salat, der bliver smukkere, jo tyndere du snitter blomkålen. Knaser dejligt med panderistede hasselnødder på.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. blomkål
30 g haselnød
lidt rapsolie
1 bakke karse
1 tsk. fint salt
1 håndfuld tørrede tranebær og/eller solbær

Dressing

3 spsk. rapsolie
1 spsk. æbleeddike
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Kom olie og hasselnødder på en pande og rist dem over middel varme, til de er gyldne.
  2. 2
    Drys med salt og rist dem yderligere 1-2 min.
  3. 3
    Lad dem herefter afkøle på køkkenrulle.
  4. 4
    Skær blomkål i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
  5. 5
    Lav dressing ved at blande rapsolie, æbleeddike, salt og peber og vend det med blomkål.
  6. 6
    Hak de tørrede bær og hasselnødderne groft og bland i salaten sammen med klippet karse.
  7. 7
    Smag evt. salaten til med salt og eddike inden servering.
  8. 8
    Server som grønt tilbehør til stegt kød eller fisk.