Krabbe med kål og fennikel

Krabbe med kål og fennikel

Sprød og herlig salat af kål med smag af citrus og olivenolie er godt tilbehør til krabbe. Vi drysser tilslut med chorizopølse for at få lidt krydret røgsmag med i retten.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. taskekrabber
1 stk. fennikel
1 tsk. fint salt
1 stk. romanescokål eller blomkål
1 pakke choikål eller halvt spidskål
2 spsk. Ekstra jomfruolivenolie
1 stk. citron
- salt og peber
6 skiver chorizopølse i tern
2 spsk. friskhakket persille

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt en gryde med vand over til kålen.
  2. 2
    Skær fennikel i tynde strimler og vend med salt i en skål.
  3. 3
    Lad kål og salt stå og trække i 10 minutter.
  4. 4
    Derefter skyller du fennikel fri for salt og afdrypper den.
  5. 5
    Del romanesco i mindre buketter og kog dem møre. Mærk efter cirka fem minutter.
  6. 6
    Afdryp dem og kom dem i en stor skål.
  7. 7
    Del den anden kål i mindre blade og vend den med den varme romanescokål.
  8. 8
    Kom fennikel i og bland hele herligheden med olie og 2 tsk. citronsaft.
  9. 9
    Smag til med salt og peber.
  10. 10
    Kom på fad og drys chorizo og persille på.
  11. 11
    Server krabbe til.