Hasselbackkartofler de luxe
AFTENSMAD

Hasselbackkartofler de luxe

Vi har heldigvis ikke efterladt hasselbackkartoflerne i sidste årtusinde. I stedet har vi opgraderet de vidunderlige kartofler, så de nu kan spises som selvstændig ret med blomkålsmos og stegte gulerødder. Halleluja!
  • 4 Personer

Ingredienser

1200 g kartofler mellemstore
2 spsk. olie
- salt og sort peber
1 stk. blomkål lille
2 spsk. mayonnaise
4 stk. gulerødder
4 spsk. pinjekerner
2 tsk. trøffelolie
lidt timian

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 C.
  2. 2
    Skær kartoflerne i tynde skiver uden at skære igennem. Et fif er at lægge kartoflen i en træske, så skærer man ikke for langt ned. Læg kartoflerne på en bradepande. Overhæld med olie og krydr med salt og peber. Bag gyldne og møre. Begynd at kigge efter 30 minutter.
  3. 3
    Kog blomkål i mindre stykker i letsaltet vand i cirka 10 minutter. Afdryp og mos sammen med mayonnaise.
  4. 4
    Snit gulerødder i tynde skiver og svits i olie på en pande.
  5. 5
    Rist pinjekerner gyldne på en pande.
  6. 6
    Dryp trøffelolie på kartoflerne og drys med pinjekerner. Server med gulerødder, blomkålsmos og timian.