Hasselbackkartofler de luxe
- 4 Personer
Ingredienser
1200 g | kartofler mellemstore |
2 spsk. | olie |
- | salt og sort peber |
1 stk. | blomkål lille |
2 spsk. | mayonnaise |
4 stk. | gulerødder |
4 spsk. | pinjekerner |
2 tsk. | trøffelolie |
lidt | timian |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 C.
-
2Skær kartoflerne i tynde skiver uden at skære igennem. Et fif er at lægge kartoflen i en træske, så skærer man ikke for langt ned. Læg kartoflerne på en bradepande. Overhæld med olie og krydr med salt og peber. Bag gyldne og møre. Begynd at kigge efter 30 minutter.
-
3Kog blomkål i mindre stykker i letsaltet vand i cirka 10 minutter. Afdryp og mos sammen med mayonnaise.
-
4Snit gulerødder i tynde skiver og svits i olie på en pande.
-
5Rist pinjekerner gyldne på en pande.
-
6Dryp trøffelolie på kartoflerne og drys med pinjekerner. Server med gulerødder, blomkålsmos og timian.