Karrystegt blomkål med tofu og basilikum
AFTENSMAD

Karrystegt blomkål med tofu og basilikum

Let, vegetarisk og lækkert. Tofuen skal skæres i terninger på et par cm og blomkålen deles i små buketter. Retten kan f.eks. suppleres med ris og lidt sød chilisauce.
  • 3 Personer

Ingredienser

1 stk. blomkål
1 stk. rødløg
1 spsk. olivenolie
1.5 tsk. god karry
10 g smør
lidt tørret chili
100 g tofu
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1.5 tsk. soya
1 bundt basilikum

Tilbehør

- kogte ris bulgur eller quinoa

Sådan gør du

  1. 1
    Del blomkålen i små buketter og halver dem herefter. Pil og skær rødløget i tynde både.
  2. 2
    Opvarm en pande med lidt olivenolie og steg blomkålen 2-3 min. – tilsæt karry og en klat smør og steg dem fortsat 2 min.
  3. 3
    Skær tofuen i mindre stykker på et par cm. Pil og hak hvidløget fint. Opvarm en pande, tilsæt lidt olivenolie, og steg tofuen let gylden 3-4 min. Tilsæt hvidløg og soya de sidste sekunder og krydr med salt og peber.
  4. 4
    Vend den stegte karryblomkål med tørret knust chili og rødløg. Anret det på et stort fad og top med tofu, basilikum og små teskefulde cremefraiche.
  5. 5
    Server karrystegt blomkål med tofu, som den er, eller suppler f.eks. med ris og lidt sød chilisauce