Karrystegt blomkål med tofu og basilikum
- 3 Personer
Ingredienser
1 stk. | blomkål |
1 stk. | rødløg |
1 spsk. | olivenolie |
1.5 tsk. | god karry |
10 g | smør |
lidt | tørret chili |
100 g | tofu |
1 spsk. | olivenolie |
1 fed | hvidløg |
1.5 tsk. | soya |
1 bundt | basilikum |
Tilbehør
- | kogte ris bulgur eller quinoa |
Sådan gør du
-
1Del blomkålen i små buketter og halver dem herefter. Pil og skær rødløget i tynde både.
-
2Opvarm en pande med lidt olivenolie og steg blomkålen 2-3 min. – tilsæt karry og en klat smør og steg dem fortsat 2 min.
-
3Skær tofuen i mindre stykker på et par cm. Pil og hak hvidløget fint. Opvarm en pande, tilsæt lidt olivenolie, og steg tofuen let gylden 3-4 min. Tilsæt hvidløg og soya de sidste sekunder og krydr med salt og peber.
-
4Vend den stegte karryblomkål med tørret knust chili og rødløg. Anret det på et stort fad og top med tofu, basilikum og små teskefulde cremefraiche.
-
5Server karrystegt blomkål med tofu, som den er, eller suppler f.eks. med ris og lidt sød chilisauce