Porre- og blomkålssuppe med salsa verde
FROKOST

Porre- og blomkålssuppe med salsa verde

Fyldig hverdagssuppe til en grøntsagsdag
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk. porrer
1 stk. blomkålshoved
4 spsk. mascarponeost
1 spsk. hønse- eller grøntsagsfond
8 dl. vand Det kan være der skal bruges lidt mere eller lidt mindre
lidt Lidt salt og peber

Salta verde

4 spsk. kapers
4 spsk. hakket persille
1 spsk. sennep
1 dl. olie

Sådan gør du

  1. 1
    Skær porrer og blomkål i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med ost, fond og 8 deciliter vand.  
  2. 2
    Kog det op, og lad det simre i cirka 8 minutter.  
  3. 3
    Blend suppen i gryden, og juster konsistensen med mere vand.  
  4. 4
    Smag til med salt og peber.  
  5. 5
    Kom alle ingredienser til salsaen i en blender, og blend den til grov konsistens som pesto.  
  6. 6
    Server suppen med en god skefuld salsa verde.   

Tip!

Rester af salsa verde kan du røre med en dåse tun og bruge i en salat.