Blomkålspuré med rygeost
Vi kalder denne blomkålsret puré. Man kan også kalde den for tyk suppe. Uanset hvad er den lækker som forret.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | blomkålshoved |
2 spsk. | olie |
8 dl. | vand |
1 stk. | terning hønse- eller grøntsagsbouillon |
2 spsk. | cremefraiche 38% |
2 skiver | rugbrød |
4 spsk. | rygeost 10% |
1 stk. | økologisk citron |
- | Lidt salt og peber |
Sådan gør du
- 1.Skær blomkål i mindre stykker og svits dem hurtigt i olie i en gryde.
- 2.Tilsæt vand og bouillon og kog blomkålen mør i ca. 10 minutter.
- 3.Blend suppen groft og vend den med cremefraiche.
- 4.Smag til med salt og peber.
- 5.Rist rugbrødet og skær det i helt små tern.
- 6.Anret pureen i fire tallerkener og kom rygeost herpå.
- 7.Drys med brød og revet citronskal.
Tip!
Hvis du synes, at rygeosten er for kraftig i smagen, kan du røre den mildere med flødeost eller cremefraiche. Server med et stykke stegt laks eller torsk, og så har du aftensmad.