Enkel og vidunderligt velsmagende torsk med brunet smør. Den hvide fisk går godt til puréer og mos af forskellig art. Her med kartoffel-blomkålsmos.
4 Personer
Ingredienser
700 g
torskefilet
-
salt og peber
800 g
kartofler
1 stk.
blomkålshoved
75 g
smør
500 g
haricots verts (grønne bønner)
-
brøndkarse eller karse til drys
ANNONCE
Sådan gør du
1
Læg torskefileter på et fad, og krydr med salt og peber. Lad dem stå, til de skal steges
2
Skræl kartofler, del dem lige over, og kom kartofler og blomkål skåret i mindre stykker i en gryde. Dæk dem med vand, og lad dem simre i cirka 15 minutter, indtil kartoflerne er møre
3
Afdryp dem, og mos dem. Smag til med salt og peber
4
Smelt smør i en gryde, og lad det simre, indtil smørret begynder at dufte dejligt af karamel og have en fin brungylden farve. Hæld nu smørret op i et glas, der tåler varme. Lad det stå og afkøle i 5 minutter. Det, der nu sker, er, at smørrets protein og kulhydratrester falder til bunds. Det er godt, bundfaldet skal vi nemlig ikke bruge
5
Kog haricots verts møre i letsaltet vand i cirka 3 minutter
6
Til sidst steger du fisken i olie på en teflonpande cirka 2 minutter per side. Server med mos dryppet med brunet smør og haricots verts. Drys karse over til sidst