Torsk med kartoffel - blomkålsmos og brunet smør
- 4 Personer
Ingredienser
700 g | torskefilet |
- | salt og peber |
800 g | kartofler |
1 stk. | blomkålshoved |
75 g | smør |
500 g | haricots verts (grønne bønner) |
- | brøndkarse eller karse til drys |
Sådan gør du
-
1Læg torskefileter på et fad, og krydr med salt og peber. Lad dem stå, til de skal steges
-
2Skræl kartofler, del dem lige over, og kom kartofler og blomkål skåret i mindre stykker i en gryde. Dæk dem med vand, og lad dem simre i cirka 15 minutter, indtil kartoflerne er møre
-
3Afdryp dem, og mos dem. Smag til med salt og peber
-
4Smelt smør i en gryde, og lad det simre, indtil smørret begynder at dufte dejligt af karamel og have en fin brungylden farve. Hæld nu smørret op i et glas, der tåler varme. Lad det stå og afkøle i 5 minutter. Det, der nu sker, er, at smørrets protein og kulhydratrester falder til bunds. Det er godt, bundfaldet skal vi nemlig ikke bruge
-
5Kog haricots verts møre i letsaltet vand i cirka 3 minutter
-
6Til sidst steger du fisken i olie på en teflonpande cirka 2 minutter per side. Server med mos dryppet med brunet smør og haricots verts. Drys karse over til sidst