Torsk med kartoffel - blomkålsmos og brunet smør

Enkel og vidunderligt velsmagende torsk med brunet smør. Den hvide fisk går godt til puréer og mos af forskellig art. Her med kartoffel-blomkålsmos. 
Torsk med kartoffel - blomkålsmos og brunet smør
  • 4 Personer

Ingredienser

6 g torskefilet
- salt og peber
800 g kartofler
1 stk. blomkålshoved
75 g smør
500 g haricots verts (grønne bønner)
- brøndkarse eller karse til drys

Sådan gør du

  1. 1.Læg torskefileter på et fad, og krydr med salt og peber. Lad dem stå, til de skal steges
  2. 2.Skræl kartofler, del dem lige over, og kom kartofler og blomkål skåret i mindre stykker i en gryde. Dæk dem med vand, og lad dem simre i cirka 15 minutter, indtil kartoflerne er møre
  3. 3.Afdryp dem, og mos dem. Smag til med salt og peber
  4. 4.Smelt smør i en gryde, og lad det simre, indtil smørret begynder at dufte dejligt af karamel og have en fin brungylden farve. Hæld nu smørret op i et glas, der tåler varme. Lad det stå og afkøle i 5 minutter. Det, der nu sker, er, at smørrets protein og kulhydratrester falder til bunds. Det er godt, bundfaldet skal vi nemlig ikke bruge
  5. 5.Kog haricots verts møre i letsaltet vand i cirka 3 minutter
  6. 6.Til sidst steger du fisken i olie på en teflonpande cirka 2 minutter per side. Server med mos dryppet med brunet smør og haricots verts. Drys karse over til sidst
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen og #få ingredienser