Pakistansk karry med blomkål og ærter
- 4 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
1 stk. | blomkål, lille |
1 stk. | stort rødløg |
3 stk. | friske tomater |
1 stk. | stor håndfuld fine ærter |
2 dl. | vand |
3 spsk. | Olie, til stegning |
1 spsk. | hvidløg, finthakket |
1 spsk. | ingefær, finthakket |
1 tsk. | chilipulver (eller cayennepeber) |
2 tsk. | spidskommen, stødt |
1 tsk. | gurkemeje, stødt |
3 tsk. | groft havsalt |
Tilbehør
- | friske korianderblader |
- | tomat- eller abrikoschutney |
- | Kogte basmatiris |
- | evt. naanbrød |
Sådan gør du
-
1Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgternene gyldne heri.
-
2Tilsæt hvidløg og ingefær og lidt efter tomattern og resten af krydderierne.
-
3Skru lidt ned for blusset, hæld 1 dl vand ved og lad blandingen koge et par minutter.
-
4Kom blomkålsbuketterne og endnu ca. 1 dl vand i gryden, rør rundt og læg låg på. Lad retten småkoge i 8-10 minutter, eller til blomkålen er mør. Kom til sidst ærterne i retten og varm igennem. Smag til med chilipulver og salt.
-
5Drys med korianderblade og servér med chutney, ris og eventuelt lune naan-brød.