Pakistansk karry med blomkål og ærter
AFTENSMAD

Pakistansk karry med blomkål og ærter

Indiske og pakistanske grøntsagskarryretter kaldes ofte for ‘subzi’ (grøntsager). Denne ‘subzi’ med ‘bid’ i kan også laves fx med porrer og gulerødder.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

1 blomkål, lille
1 stort rødløg
3 friske modne tomater
1 stor håndfuld fine ærter
2 dl. vand
3 spsk. Olie, til stegning
1 spsk. hvidløg, finthakket
1 spsk. ingefær, finthakket
1 tsk. chilipulver (kan erstattes med Sambal Oelek)
2 tsk. spidskommen, stødt
1 tsk. gurkemeje, stødt
1 tsk. groft havsalt

Tilbehør

- friske korianderblader
- tomat- eller abrikoschutney
- basmatiris kogte
- evt. naanbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Skær løgene i tern. Opvarm olien i en tykbundet gryde, og steg løgene gyldne heri.
  2. 2
    Skær tomaterne i tern, og tilsæt dem sammem med hvidløg, ingefær og resten af krydderierne.
  3. 3
    Skru lidt ned for blusset. Hæld 1 dl vand ved, og lad blandingen koge et par minutter.
  4. 4
    Kom blomkålsbuketterne og endnu ca. 1 dl vand i gryden. Rør rundt, og læg låg på. Lad retten småkoge i 8-10 minutter, eller til blomkålen er mør. Kom til sidst ærterne i retten, og varm den igennem. Smag til med chilipulver og salt.
  5. 5
    Servér med frisk koriander, chutney, ris og eventuelt lune naanbrød.