Blomkålsblinis med ærtemos og ricotta
- 4 Personer
Blinis
200 g | blomkål |
2 stk | æg store |
2 spsk. | parmesan ost friskrevet |
lidt | salt og sort peber |
lidt | olie til stegning |
Ærtemos
3 dl. | ærter blancherede |
0.5 dl. | piskefløde |
lidt | vand |
0.5 stk. | lime |
Svampe
150 g | østershatte |
1 stk. | fed hvidløg lille |
Ved servering
1 stk. | bæger ricottaost |
1 håndfuld | salat blade |
Sådan gør du
-
1Riv blomkålen fint ned i en skål.
-
2Pisk sammen med æg og ost, og krydr med lidt salt og peber.
-
3Steg små blinis i olie.
-
4Kom ærter og fløde i en blender, og blend til mos. Juster konsistensen med vand. Smag til med limesaft.
-
5Steg svampene i olie og lidt hvidløg. Krydr med salt.
-
6Anret blinis, lige før I skal spise med ricottaost, ærtemos, østershatte og salat.
Tip!
Ærtemosen er også god som dip til radiser og blegselleri.