Blomkålsblinis med ærtemos og ricotta
FROKOST

Blomkålsblinis med ærtemos og ricotta

En vældig fin forret med søde ærter, blød ricotta og østershatte med umamismag.
  • 4 Personer

Blinis

200 g blomkål
2 stk. æg store
2 spsk. parmesan ost friskrevet
lidt salt og sort peber
lidt olie til stegning

Ærtemos

3 dl. ærter blancherede
0.5 dl. piskefløde
lidt vand
0.5 stk. lime

Svampe

150 g østershatte
1 stk. fed hvidløg lille

Ved servering

1 stk. bæger ricottaost
1 håndfuld salat blade

Sådan gør du

  1. 1
    Riv blomkålen fint ned i en skål. 
  2. 2
    Pisk sammen med æg og ost, og krydr med lidt salt og peber. 
  3. 3
    Steg små blinis i olie. 
  4. 4
    Kom ærter og fløde i en blender, og blend til mos. Juster konsistensen med vand. Smag til med limesaft. 
  5. 5
    Steg svampene i olie og lidt hvidløg. Krydr med salt. 
  6. 6
    Anret blinis, lige før I skal spise med ricottaost, ærtemos, østershatte og salat.

Tip!

Ærtemosen er også god som dip til radiser og blegselleri.