Lammeskank med hindbær i brunet smør
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | lammeskanke |
lidt | smør |
lidt | olie |
2 stk. | gulerødder |
2 stk. | persillerødder |
lidt | salt og sort peber |
1 tsk. | karry |
2 spsk. | tomatkoncentrat |
3 dl. | hvidvin |
2 dl. | vand |
1 kg | nye kartofler |
1 stk. | blomkål |
1 håndfuld | hindbær |
40 g | smør |
1 håndfuld | bredbladet persille |
lidt | olie |
Sådan gør du
-
1Brun kødet på en pande i smør og olie. Kom kødet i en gryde.
-
2Skær rodfrugter i mindre stykker. Svits på panden, og kom i gryden. Krydr med salt, peber og karry, og kom tomatkoncentrat i gryden. Kom vin herpå, og lad simre møre under låg i cirka 2 timer. Spæd løbende til med lidt vand.
-
3Kog kartoflerne møre i cirka 15 minutter.
-
4Kog blomkål al dente i cirka 5 minutter.
-
5Smelt smørret, til det bliver gyldent og begynder at dufte let af karamel.
-
6Varm olie op i en lille gryde, og dybsteg persillen i nogle få sekunder. Tag op.
-
7Server en skank til hver, eller pil kødet fra og server med brunet smør og hindbær.
-
8Giv blomkål, kartofler og sprød persille hertil.
Tip!
Du kan vælge at braisere kødet i ovnen ved 180 grader. Læg de brunede lammeskanke i en bradepande, og luk tæt med bagepapir og alufolie.