Lammeskank med hindbær i brunet smør

De søde og let syrlige hindbær giver god balance i retten med tung lammeskank og brunet smør. Vær gerne rundhåndet med bærrene.
Lammeskank med hindbær i brunet smør
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk lammeskanke
lidt smør
lidt olie
2 stk gulerødder
2 stk persillerødder
lidt salt og sort peber
1 tsk. karry
2 spsk. tomatkoncentrat
3 dl. hvidvin
2 dl. vand
1 kg nye kartofler
1 stk. blomkål
1 håndfuld hindbær
40 g smør
1 håndfuld bredbladet persille
lidt olie

Sådan gør du

  1. 1.Brun kødet på en pande i smør og olie. Kom kødet i en gryde. 
  2. 2.Skær rodfrugter i mindre stykker. Svits på panden, og kom i gryden. Krydr med salt, peber og karry, og kom tomatkoncentrat i gryden. Kom vin herpå, og lad simre møre under låg i cirka 2 timer. Spæd løbende til med lidt vand. 
  3. 3.Kog kartoflerne møre i cirka 15 minutter. 
  4. 4.Kog blomkål al dente i cirka 5 minutter. 
  5. 5.Smelt smørret, til det bliver gyldent og begynder at dufte let af karamel. 
  6. 6. Varm olie op i en lille gryde, og dybsteg persillen i nogle få sekunder. Tag op. 
  7. 7.Server en skank til hver, eller pil kødet fra og server med brunet smør og hindbær. 
  8. 8.Giv blomkål, kartofler og sprød persille hertil.

Tip!

Du kan vælge at braisere kødet i ovnen ved 180 grader. Læg de brunede lammeskanke i en bradepande, og luk tæt med bagepapir og alufolie.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #grøntsager i sæson