Lammeskank med hindbær i brunet smør
AFTENSMAD

Lammeskank med hindbær i brunet smør

De søde og let syrlige hindbær giver god balance i retten med tung lammeskank og brunet smør. Vær gerne rundhåndet med bærrene.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. lammeskanke
lidt smør
lidt olie
2 stk. gulerødder
2 stk. persillerødder
lidt salt og sort peber
1 tsk. karry
2 spsk. tomatkoncentrat
3 dl. hvidvin
2 dl. vand
1 kg nye kartofler
1 stk. blomkål
1 håndfuld hindbær
40 g smør
1 håndfuld bredbladet persille
lidt olie

Sådan gør du

  1. 1
    Brun kødet på en pande i smør og olie. Kom kødet i en gryde. 
  2. 2
    Skær rodfrugter i mindre stykker. Svits på panden, og kom i gryden. Krydr med salt, peber og karry, og kom tomatkoncentrat i gryden. Kom vin herpå, og lad simre møre under låg i cirka 2 timer. Spæd løbende til med lidt vand. 
  3. 3
    Kog kartoflerne møre i cirka 15 minutter. 
  4. 4
    Kog blomkål al dente i cirka 5 minutter. 
  5. 5
    Smelt smørret, til det bliver gyldent og begynder at dufte let af karamel. 
  6. 6
     Varm olie op i en lille gryde, og dybsteg persillen i nogle få sekunder. Tag op. 
  7. 7
    Server en skank til hver, eller pil kødet fra og server med brunet smør og hindbær. 
  8. 8
    Giv blomkål, kartofler og sprød persille hertil.

Tip!

Du kan vælge at braisere kødet i ovnen ved 180 grader. Læg de brunede lammeskanke i en bradepande, og luk tæt med bagepapir og alufolie.