Helstegt barbecue-blomkål
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | blomkål gerne til den store side |
0.5 dl. | ketchup |
1 dl. | vindruekerneolie |
1 tsk. | flagesalt |
3 spsk. | soyasauce |
2 spsk. | brun farin eller muscovadosukker |
3 spsk. | stødt paprika |
1 tsk. | røget paprika |
0.5 tsk. | cayennepeber |
0.5 tsk. | chili |
1 spsk. | spidskommen |
2 fed | hvidløg fintrevne |
lidt | æbleeddike |
lidt | stødt ingefær |
Sådan gør du
-
1Bland alle ingredienserne til saucen og lad den stå og trække en halv time, gerne længere, hvis der er tid. Tænd ovnen på 175 grader og læg blomkålshovedet på et ildfast fad, evt. på en lille rist med bagepapir under.
-
2Smør blomkålshovedet ind i saucen. Hvis ikke du bruger det hele, kan resten gemmes på køl, det kan holde sig i op til 4 uger. Bag blomkålen på nederste rille i ovnen i 1-1 1/2 time, alt efter størrelsen.
-
3Hæld saften, som samler sig i bunden af bradepanden, over et par gange under bagningen.
-
4Servér det møre blomkålshoved i store skiver, enten med en grøn salat og nye kartofler eller som tilbehør til grillet kylling, okse eller lam.