Helstegt barbecue-blomkål
AFTENSMAD

Helstegt barbecue-blomkål

Blomkålshovedet marinerer i velsmagende sovs, og derefter gør ovnen resten af arbejdet. Spis det bagte blomkål sammen med kød fra grillen eller som en del af en vegetarisk menu.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. blomkål gerne til den store side
0.5 dl. ketchup
1 dl. vindruekerneolie
1 tsk. flagesalt
3 spsk. soyasauce
2 spsk. brun farin eller muscovadosukker
3 spsk. stødt paprika
1 tsk. røget paprika
0.5 tsk. cayennepeber
0.5 tsk. chili
1 spsk. spidskommen
2 fed hvidløg fintrevne
lidt æbleeddike
lidt stødt ingefær

Sådan gør du

  1. 1
    Bland alle ingredienserne til saucen og lad den stå og trække en halv time, gerne længere, hvis der er tid. Tænd ovnen på 175 grader og læg blomkålshovedet på et ildfast fad, evt. på en lille rist med bagepapir under.
  2. 2
    Smør blomkålshovedet ind i saucen. Hvis ikke du bruger det hele, kan resten gemmes på køl, det kan holde sig i op til 4 uger. Bag blomkålen på nederste rille i ovnen i 1-1 1/2 time, alt efter størrelsen.
  3. 3
    Hæld saften, som samler sig i bunden af bradepanden, over et par gange under bagningen.
  4. 4
    Servér det møre blomkålshoved i store skiver, enten med en grøn salat og nye kartofler eller som tilbehør til grillet kylling, okse eller lam.