Risotto med mandler og blomkål
HOVEDRET

Risotto med mandler og blomkål

Servér en stor, gerne bitter salat enten før eller til risottoen.  
  • 3 Personer

Ingredienser

100 g smuttede mandler
lidt olivenolie
- salt
1 løg
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
lidt smør
200 g risottoris
1 dl. 
hvidvin
7 dl. fond (gerne lavet med grøntsags- eller hønsebouillon)
0.5 blomkål i buketter
1 spsk. smør
75 g parmesan, revet
- salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Rist mandlerne i lidt olivenolie på en varm pande, til de er gyldne. Det tager ca. 5 minutter. Tag dem af panden, og krydr med salt.
  2. 2
    Hak løg og hvidløg.   
  3. 3
    Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en tykbundet gryde.
  4. 4
    Kom risene i gryden, og lad dem stege lidt med uden at tage farve.
  5. 5
    Tilsæt hvidvin, og lad det koge næsten væk. Tilsæt derefter vand eller fond lidt ad gangen, til risene er næsten møre.
  6. 6
    Det blomkålen i buketter, og kom dem ned i gryden til de færdige ris. Lad den dampe med i risene i 4-5 minutter.
  7. 7
    Vend smør og parmesan i, og smag til med salt og peber.
  8. 8
    Servér straks – gerne med en frisk salat til.