Risotto med mandler og blomkål
- 3 Personer
Ingredienser
100 g | smuttede mandler |
lidt | olivenolie |
- | salt |
1 | løg |
2 fed | hvidløg |
lidt | olivenolie |
lidt | smør |
200 g | risottoris |
1 dl. | hvidvin |
7 dl. | fond (gerne lavet med grøntsags- eller hønsebouillon) |
0.5 | blomkål i buketter |
1 spsk. | smør |
75 g | parmesan, revet |
- | salt |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Rist mandlerne i lidt olivenolie på en varm pande, til de er gyldne. Det tager ca. 5 minutter. Tag dem af panden, og krydr med salt.
-
2Hak løg og hvidløg.
-
3Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en tykbundet gryde.
-
4Kom risene i gryden, og lad dem stege lidt med uden at tage farve.
-
5Tilsæt hvidvin, og lad det koge næsten væk. Tilsæt derefter vand eller fond lidt ad gangen, til risene er næsten møre.
-
6Det blomkålen i buketter, og kom dem ned i gryden til de færdige ris. Lad den dampe med i risene i 4-5 minutter.
-
7Vend smør og parmesan i, og smag til med salt og peber.
-
8Servér straks – gerne med en frisk salat til.