Nordisk millionbøf med vildtkød og syrligt blomkål
- 4 Personer
Ingredienser
75 g | tørsaltet bacon |
1 stk. | løg, hakket |
2 spsk. | rapsolie |
300 g | hakket vildtkød |
4 stk. | enebær, knuste |
3 kviste | timian eller rosmarin |
4 stk. | persillerødder eller knoldselleri, i tern |
200 g | svampe, f.eks champginon, i mindre stykker |
dl. | vand |
1 dl. | porter eller anden mørk øl (kan udelades) |
spsk. | æbleeddike |
2 tsk. | tyttebærsyltetøj eller ribsgele |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
Syrlig blomkål
stk. | blomkål |
stk. | skalotteløg, i tynde skiver |
2 spsk. | æbleddike |
tsk. | honning eller sukker |
- | flagesalt |
- | friskkværnet peber |
1 stk. | bakke karse, klippet |
Tilbehør
- | Kartoffelmos eller kogt perlebyg |
Sådan gør du
-
1Varm en pande op og steg bacon og løg over middel varme i ca.7 min til det er gyldent. Tag bacon og løg af panden, og kom i stedet olie på. Steg vildkød og svampe over høj varme i 5-7 min til det er gyldent.
-
2Tilsæt baconblandingen, enebær, timian og persillerødder og lad det stege videre i 5 min. Hæld vand og øl på og lad det simre i 5-7 min. Smag til med æbleeddike, tyttebærsylt, salt og peber. Jævn evt. saucen med lidt maizena udrørt i koldt vand eller meljævning.
-
3Syrlig blomkål: Skær blomkålen i meget tynde skiver med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend skalotteløg, eddike og honning i. Smag til med salt og peber, drys med masser af karse og server!
Tip!
Retter tilsat øl skal enten koge meget kortvarigt (som her) eller simre i 2-3 timer eller bliver smagen ubehagelig bitter.