Redaktionen anbefaler
  
  
  
  
  
  
          | 75 g | tørsaltet bacon | 
| 1 stk. | løg, hakket | 
| 2 spsk. | rapsolie | 
| 300 g | hakket vildtkød | 
| 4 stk | enebær, knuste | 
| 3 kviste | timian eller rosmarin | 
| 4 stk | persillerødder eller knoldselleri, i tern | 
| 200 g | svampe, f.eks champginon, i mindre stykker | 
| dl. | vand | 
| 1 dl. | porter eller anden mørk øl (kan udelades) | 
| spsk. | æbleeddike | 
| 2 tsk. | tyttebærsyltetøj eller ribsgele | 
| - | salt | 
| - | friskkværnet peber | 
| stk. | blomkål | 
| stk. | skalotteløg, i tynde skiver | 
| 2 spsk. | æbleddike | 
| tsk. | honning eller sukker | 
| - | flagesalt | 
| - | friskkværnet peber | 
| 1 stk. | bakke karse, klippet | 
| - | Kartoffelmos eller kogt perlebyg | 
Retter tilsat øl skal enten koge meget kortvarigt (som her) eller simre i 2-3 timer eller bliver smagen ubehagelig bitter.