Gør noget ekstra ud af den klassiske fiskefilet til julefrokosten ved for det første selv at stege den og dernæst lave noget lækkert tilbehør i form af en smagfuld blomkålsremoulade. Spis din fiskefilet med et rigtig godt rugbrød til.
4 Personer
20 Minutes
Ingredienser
0.5 stk.
blomkål
0.5 stk.
rødløg
2 stk.
drueagurk
1 stk.
citron
2.5 dl
græsk yoghurt
1.5 tsk.
karry
lidt
citronsaft
-
salt og sort peber
1 bundt
dild
8 stk.
rødspættefileter
2 stk.
æg
-
mel
100 g
rasp
1 bakke
karse
-
Det Gode Signaturbrød med Restaurant Gilleleje Havn
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skær blomkål i tynde skiver, og hak det groft. Pil og skær rødløg i små tern. Skær drueagurker i små tern.
2
Rør yoghurt med karry,
citronsaft, dild, salt og peber. Vend blomkål, rødløg og drueagurker i karrydressingen, og smag til med salt og peber.
3
Krydr fiskefileterne med salt og peber. Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen. Vend fiskefileter i mel, æg og i rasp.
4
Opvarm en pande, og steg fileterne i olivenolie og lidt smør, til de er gyldne og gennemstegte, ca. 2 min. på hver side.
5
Server rugbrød med sprød-stegt fiskefilet toppet med blomkålsremoulade. Pynt fisken med dild og karse. Og server citron til.
Tip!
Fiskefileten passer godt til dette milde rugbrød. Her serveres fiskefi-leterne med en blomkålsremoulade, som kan varieres ved at tilsætte f.eks. 1 groft revet gulerod og små tern af 1 æble.