Annoncørbetalt indhold fra Schulstad
Sprødstegt fiskefilet med blomkålsremoulade
AFTENSMAD

Sprødstegt fiskefilet med blomkålsremoulade

Gør noget ekstra ud af den klassiske fiskefilet til julefrokosten ved for det første selv at stege den og dernæst lave noget lækkert tilbehør i form af en smagfuld blomkålsremoulade. Spis din fiskefilet med et rigtig godt rugbrød til.  
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

0.5 stk. blomkål
0.5 stk. rødløg
2 stk. drueagurk
1 stk. citron
2.5 dl. græsk yoghurt
1.5 tsk. karry
lidt citronsaft
- salt og sort peber
1 bundt dild
8 stk. rødspættefileter
2 stk. æg
- mel
100 g rasp
1 bakke karse
- Det Gode Signaturbrød med Restaurant Gilleleje Havn

Sådan gør du

  1. 1
    Skær blomkål i tynde skiver, og hak det groft. Pil og skær rødløg i små tern. Skær drueagurker i små tern.
  2. 2
    Rør yoghurt med karry, citronsaft, dild, salt og peber. Vend blomkål, rødløg og drueagurker i karrydressingen, og smag til med salt og peber.
  3. 3
    Krydr fiskefileterne med salt og peber. Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen. Vend fiskefileter i mel, æg og i rasp.
  4. 4
    Opvarm en pande, og steg fileterne i olivenolie og lidt smør, til de er gyldne og gennemstegte, ca. 2 min. på hver side.
  5. 5
    Server rugbrød med sprød-stegt fiskefilet toppet med blomkålsremoulade. Pynt fisken med dild og karse. Og server citron til.

Tip!

Fiskefileten passer godt til dette milde rugbrød. Her serveres fiskefi-leterne med en blomkålsremoulade, som kan varieres ved at tilsætte f.eks. 1 groft revet gulerod og små tern af 1 æble.