Ravioli med brunet smør, kapers og blomkål

Smør kan brune, når det varmes op, hvilket ændrer smagen markant og gør den nøddeagtig. Brunet smør er nemt at lave og fantastisk tilbehør til bl.a. pasta, fisk og forårets spæde grøntsager. Hold godt øje med smørret, mens det bruner, bliver det først mørkebrunt, så smager det brændt og bittert.
Ravioli med brunet smør, kapers og blomkål
  • 4 Personer

Ingredienser

0.5 stk. blomkål
125 g smør
2 fed hvidløg
500 g pasta, frisk og fyldt (f.eks. ravioli)
1 spsk. kapers
0.5 stk. skal af citron revet
- salt og sort peber
1 stk. bakke frisk karse til drys
- parmesanost til drys

Sådan gør du

  1. 1.Del blomkålen i store buketter, og skær dem i meget tynde skiver. Bring en stor gryde letsaltet vand i kog, og tilbered pastaen efter anvisning på pakken. Kom imens smørret i en sauterpande, og smelt det over medium varme. Rør i det under-vejs.
  2. 2.Prik hvidløgsfeddene med spidsen af en kniv, og kom dem herefter i smørret sammen med kapers. Lad smørret simre med hvidløg og kapers, indtil det bruser, er lysebrunt og dufter lidt af karamel og nødder. Tag det da straks af varmen.
  3. 3.Vend blomkålen i smørret på panden, og sæt det tilbage på varmen i 2 min., så blomkålen falder en smule sammen og bliver gennemvarm. Hæld vandet fra pastaen, og vend så den brandvarme pasta i sauterpanden sammen med revet citron-skal. Smag til med salt og peber. Anret pastaretten på varme tallerkener, og drys med masser af frisk karse og parmesan.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #weekend og gæster og #vegetar