Barbecuefisk med grønt vendt i yoghurt

En krydret barbercuesovs hører ikke kun kødet til, det går også godt i spænd med frisk fisk. Server det sammen med en grøn slaw baseret på fennikel, spidskål, blomkål og agurk.
Barbecuefisk med grønt vendt i yoghurt
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Slaw

lidt blomkål
0.5 stk. fennikel
0.5 stk. spidskål
0.5 stk. agurk
lidt spinat (en lille håndfuld spinat for farve)
5 spsk. yoghurt 10 % (eller skyr)
lidt salt og sort peber
lidt citronsaft
1 spsk. purløg
1 spsk. persille
1 spsk. mynte
3 stk forårsløg

Sprøde krummer

2 skiver daggammelt brød
lidt olie
lidt salt og sort peber

Fisk

500 g fisk i filet

Barbecuesovs

1 dl. appelsinsaft
0.5 dl. citronsaft eller limesaft
2 tsk. chipotle knust, tørret, røget chili
6 fed hvidløg
0.25 bundt oregano
lidt salt

Sådan gør du

  1. 1.Skær grøntsagerne helt fint. Hak krydderurterne.
  2. 2.Rør yoghurt med salt, peber og citronsaft.
  3. 3.Vend grøntsagerne med dressingen og krydderurterne, smag til. Og gem lidt krydderurter til topping.
  4. 4.Finhak brødet, og vend det med 1 spsk. olie og lidt salt.
  5. 5.Rist det sprødt i ovn ved 180 grader i ca. 10 min. Afkøles. Del limen i både og pluk urterne.
  6. 6.Alle råvarerne til marinaden blendes. Kom halvdelen af det over fisken. Den anden halvdel kan spises som tilbehør.
  7. 7.Rist fisken i lidt olie 2-3 min. på hver side.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #lette retter, #forret, #weekend og gæster og #gæstemad og fest