Stegt kulmule med friskbælgede ærter i estragonmarinade

Der er tre slags kål i retten her, der bliver frisk og knasende, hvis du holder godt øje med grøntsagerne, når de er i ovnen. Kulmule er en dejlig fisk, og som med al anden slags fisk er det vigtigt ikke at stege den for længe.
Stegt kulmule med friskbælgede ærter i estragonmarinade
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g ærter

Marinade

2 spsk. avocadoolie
2 tsk. citronsaft
1 tsk. honning
2 stilke estragon
1 knsp. salt

Grøntsager

1 bundt broccoli
1 stk. blomkål
1 stk. spidskål
12 stk radiser
1 spsk. olie

Fisk

g kulmuler
- salt og sort peber
- olivenolie

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader. 
  2. 2.Bælg ærterne. Bland marinaden sammen, og vend ærter heri. 
  3. 3.Skær grøntsagerne i mindre stykker, og vend med olie. 
  4. 4.Spred ud på en bradepande, og bag møre i cirka 10 minutter. Hold øje. 
  5. 5.Krydr fisken med salt. Steg den med skindsiden nedad i olie i cirka 5 minutter. Vend rundt og steg videre i cirka 2 minutter. 
  6. 6.Server fisken på en bund af grøntsager og top med ærter og marinade.

Tip!

En skefuld fed cremefraiche smagt til med citronsaft serveret på toppen af fisken er godt.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret og #passer til sæsonen