Redaktionen anbefaler
| 250 g | makaroni |
| 1 stk. | blomkål, i små buketter |
| 25 g | smør |
| 1 stk. | finthakket løg |
| 50 g | hvedemel |
| 5 dl | sødmælk |
| - | friskrevet muskatnød efter egen smag |
| - | dijonsennep eller sennepspulver, efter smag |
| 250 g | cheddar, gruyere eller emmentalerost |
| 4 stk. | forårsløg, finthakkede |
| - | salt og peber |
| 50 g | rasp |
| 50 g | revet parmesan eller anden tør og smagfuld ost |
| - | evt. lidt frisk timian |
Prøv andre typer grøntsager i retten, f.eks. porrer eller friske cherrytomater i stedet for blomkål (udelad da kogningen i pkt. 1). Gør retten kødfuld med f.eks. lidt røget mørbrad i tern eller en rest stegt kylling.