Maskeret blomkål
AFTENSMAD

Maskeret blomkål

Den snusfornuftige madskribent Kirsten Hüttemeier - hende med skåneærmerne - hjalp husmødrene med opskrifter til travle hverdage og festlige sammenkomster. Det maskerede blomkålshoved foreslog hun til weekendens frokost eller som forret til en større middag.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. stort blomkålshoved
50 g mayonnaise
1 dl. cremefraiche
2 tsk. sød sennep
1 bundt dild, hakket (gem lidt til pynt)
2 spsk. karse
- citronsaft
- Salt & peber
250 g kogte fine ærter
200 g reje

Sådan gør du

  1. 1
    Kog blomkålshovedet mørt i en stor gryde med saltet vand – det tager ca. 10-12 minutter. Tag blomkålshovedet op, og lad det køle af.
  2. 2
    Rør en dressing af mayonnaise, cremefraiche, sennep, dild, karse og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  3. 3
    Hæld dressingen over det afkølede blomkålshoved. Drys med ærter og rejer. Pynt med frisk dild.