ANNONCE ANNONCE vin 25 opskrifter med hvidvin Har du en sjat hvidvin tilbage, er det oplagt at bruge den i madlavningen. Vi har samlet 25 opskrifter, hvor hvidvin indgår - heriblandt varianter af klassikere som coq au vin, moules frites, risotto og fondue. aftensmad Moules frites – muslinger i hvidvinssauce med ovnfritter Moules frites er en vaskeægte klassiker. Fordel muslingerne i varme skåle og server straks efter, du har hældt sauce og drys over dem. nytår Mørbrad i fad med hvidvin og fløde Mørbrad med blandede svampe, hvidvin, fløde og parmesan. En kombination der er svær ikke at holde af. aftensmad Bønneragout Tøm grøntsagsskuffen, for i aften skal vi have ragout med det hele. Du kan bruge de fleste slags grøntsager til formålet, men de grove er bedst. aftensmad Nem asparges-suppe Aspargessuppe lavet med friske, hvide asparges. Servér med sprødt aspargesdrys og lidt ørredrogn. aftensmad Kalvemørbrad med hasselnødder og æbler i flødesauce Nem gæstemad, som smager skønt med sure æbler i sød flødesauce. Server gerne en grøn salat til, fx den krydrede rucola eller bitre radicchio. aftensmad Cremet ærtesuppe med hvidvin Blød luksus på en kølig dag med raffineret hvidvinsmag, citron og lidt knas fra hakkede, røgede mandler aftensmad Courgette-suppe med frugt Mild suppe med kartofler og courgetter i centrum. Serveres varm, men er også god i kold udgave. Pære og vindruer giver sødme, men du kan også sagtens strø suppen med sprødt baconknas, hvis du er mere til det salte. frokost Pappardelle med svinekødsragu Til ragu/kødsauce er spaghetti faktisk ikke en god ide. En bredere pasta, for eksempel pappardelle, er meget bedre til at fange saucen op. aftensmad Ovnstegt roastbeef med rodfrugtfad Herlig, rustik sensommer/efterårsmad til dig og din familie. Vi laver både roastbeef og rodfrugter i ovnen. frokost Torsk og grøntsager bagt i appelsin og karryfløde Fisk pakket ind i varme krydrerier. Psst … retten passer sig selv i ovnen, mens du koger ris. God fornøjelse! aftensmad Coq au riesling med råkost-topping Bornholmerhane i hvidvin. Vi serverer vores coq au riesling med couscous. Couscous bliver bedst, hvis du damper den. aftensmad Tartiflette Nyere ret, som du måske kender fra de franske skisportssteder. Tartiflette er en slags gratin af bacon, løg, ost og kartofler. Den vigtigste ingrediens er reblochon ost, som flækkes og lægges over retten, så den smelter ned i. aftensmad Fricando - Kalvekød med svampe Denne ret er baseret på saucen sofregit fra det catalanske køkken. Opskriften på sofregit finder du her på sitet. aftensmad Ovnstegt kylling, stikkelsbær og nye løg Stikkelsbær smager formidabelt i det salte køkken. Specielt sammen med lyst kød. Her i en nem ovnret med saftig kylling og bløde, nye løg. Drys med masser af karse, det giver ekstra kant til smagen og ser smukt ud ved servering. aftensmad Tagine med lam og græskar Her skal både svitses ved høj varme og sidenhen simres, så det saftige lammekød spiller helt rigtigt sammen med hokkaido-græskar, abrikoser, rosiner, appelsin og den marokkansk-inspirerede krydring. gæstemad og fest Kalvegryde med svampe og perleløg Det bliver næsten ikke mere intenst, varmt og velsmagende end med denne kalvegryde med svampe og perleløg. Perleløg lyder sådan lidt mormor, men giv dem en chance, de smager skønt. gæstemad og fest Farseret rødspætte med urtesmørsovs og gulerodspuré Der er lidt 1980'er-stemning over farsering, og denne lækre rødspætte er ingen undtagelse. Den får kammuslinger som fyld og bliver fulgt til dørs af gulerodspuré og urtesmørsovs. Se flere opskrifter fra Maria Charlotte på www.marialottes.dk aftensmad Svinemørbrad pakket ind i hasselnød og parmaskinke Her får du en nem ret, der giver indtryk af, at du har stået i køkkenet i timevis. Husk at skære mørbraden i køkkenet, hvis du vil servere den på et fad. aftensmad Fondue Lad hver gæst få sin egen lille fondue. Gennemvarm små ildfaste forme i ovnen, hæld varm fondue heri, og server med masser af grønt, kartofler og lidt brød. frokost Quinotto med grønkål Alternativ risotto med quinoa i stedet for ris. Det lille sydamerikanske frø har et højt indhold af mættende proteiner, og er derfor genial i retter uden kød. forret Jomfruhummerbisque Serveres med lune ostescones simremad Kylling med fennikel og sprød salvie I en stegeso smelter smagen fra ingredienserne sammen. Nyd denne lækre efterårsret med kylling Opskrift Hvidvinsdampet skrubbe med tomatsalsa frokost Bygotto med hvidvin og svampe Perlebyg bringer lidt nordisk bid ind i den italienske klassiker dessert Champagneis med hyldeblomst (4 små velkomst-is) Denne is er perfekt som ”velkomstdrink” eller læskende forfriskning på en varm sommerdag. Isen kan serveres støbt i isforme eller som granite, hvor den findeles med en gaffel og serveres i cocktailglas. ANNONCE ANNONCE Se også Aftensmad Hurtig aftensmad: 40 opskrifter du kan lave på under 20 minutter Kød Farsmad: 18 opskrifter med hakket oksekød Kager 10 dessertopskrifter med bær Læs mere om opskrifter vin
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du guldæsken og chokoladen? Vi trækker 50 vindere af en guldæske med chokolade Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.