Fricando - Kalvekød med svampe
AFTENSMAD

Fricando - Kalvekød med svampe

Denne ret er baseret på saucen sofregit fra det catalanske køkken. Opskriften på sofregit finder du her på sitet.
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g kalvekød f.eks. tykstegsfilet, lår eller klump, skåret i skiver på ca. 1/2 cm.tykkelse og ca. 8x4 cm
300 g svampe – f.eks Karl Johan og vårmusseron. Tørrede, udblødte svampe kan bruges (så bruges ca. 100 g)
1 fed hvidløg
- 1 portion sofregit (se opskrift)
- olivenolie
- Mel til at vende kødet i
- Bouquet garni – bundet af laurbærblade og timian
600 ml. kraftig kalve- eller oksefond.
1 dl. Tør hvidvin
- Picada (se opskrift)
- havsalt

Sådan gør du

  1. 1
    Drys salt over kødet og vend det i mel.
  2. 2
    Varm olien ved middeltemperatur i en lille dyb stegepande.
  3. 3
    Tag kødet stykke for stykke med pincet og vend det i olien – 1 sekund på hver side.
  4. 4
    Når kødet er brunet, laves sofregit’en i olien, der har taget smag fra kødet.
  5. 5
    Hvis sofregit’en er lavet på forhånd, tilsættes olien til denne.
  6. 6
    Tilsæt vin og fond og lad det koge lidt ind.
  7. 7
    Tilsæt kød og boucquet garni. Lad det simre i 1,5-2 timer.
  8. 8
    Samtidig sauteres svampene med 1 fed hvidløg.
  9. 9
    Midtvejs tilsættes de sauterede svampe.
  10. 10
    Når kødet er mørt, lige før servering, tilsættes picadaen.
  11. 11
    Serveres med sprødt brød.