Nem asparges-suppe
Aspargessuppe lavet med friske, hvide asparges. Servér med sprødt aspargesdrys og lidt ørredrogn.

- 4 Personer
- 30 Minutes
Asparges-suppe
0.75 l. | grøntsagsbouillon |
1 dl. | hvidvin |
500 g | Ordnede asparges (grønne, hvide eller blandede) |
100 g | flødeost |
1 stk. | salt og peber |
Topping
4 spsk. | ørredrogn |
1 spsk. | finthakket purløg |
Sådan gør du
- 1.Skræl de hvide asparges, hvis du bruger dem, og knæk den nederste del af de grønne fra, hvis du bruger dem.
- 2.Tag 2 asparges fra, og skær dem i bladtynde skiver. Kom dem i en skål med isvand (isterninger og vand), og stil i køleskabet.
- 3.Kog bouillon og vin op i en gryde. Skær de resterende asparges i mindre stykker, og kom dem i. Lad bouillonen simre i ca. 10 minutter.
- 4.Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden eller i din almindelige blender. Hæld suppen tilbage i gryden.
- 5.Kom halvdelen af osten i suppen, og rør rundt. Smag suppen til. Ønsker du suppen mere cremet, kom resten af osten i.
- 6.Smag til med salt og peber. Afdryp de sprøde asparges fra isvandet, og dup dem tørre på køkkenrulle.
- 7.Kom suppen i fire tallerkener, og top den med asparges, rogn og purløg.