Nem asparges-suppe
AFTENSMAD

Nem asparges-suppe

Aspargessuppe lavet med friske, hvide asparges. Servér med sprødt aspargesdrys og lidt ørredrogn.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Asparges-suppe

0.75 l. grøntsagsbouillon
1 dl. hvidvin
500 g Ordnede asparges (grønne, hvide eller blandede)
100 g flødeost
1 stk. salt og peber

Topping

4 spsk. ørredrogn
1 spsk. finthakket purløg

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl de hvide asparges, hvis du bruger dem, og knæk den nederste del af de grønne fra, hvis du bruger dem.
  2. 2
    Tag 2 asparges fra, og skær dem i bladtynde skiver. Kom dem i en skål med isvand (isterninger og vand), og stil i køleskabet.
  3. 3
    Kog bouillon og vin op i en gryde. Skær de resterende asparges i mindre stykker, og kom dem i. Lad bouillonen simre i ca. 10 minutter.
  4. 4
    Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden eller i din almindelige blender. Hæld suppen tilbage i gryden.
  5. 5
    Kom halvdelen af osten i suppen, og rør rundt. Smag suppen til. Ønsker du suppen mere cremet, kom resten af osten i.
  6. 6
    Smag til med salt og peber. Afdryp de sprøde asparges fra isvandet, og dup dem tørre på køkkenrulle.
  7. 7
    Kom suppen i fire tallerkener, og top den med asparges, rogn og purløg.