Nem asparges-suppe
- 4 Personer
- 30 Minutes
Asparges-suppe
0.75 l. | grøntsagsbouillon |
1 dl. | hvidvin |
500 g | Ordnede asparges (grønne, hvide eller blandede) |
100 g | flødeost |
1 stk. | salt og peber |
Topping
4 spsk. | ørredrogn |
1 spsk. | finthakket purløg |
Sådan gør du
-
1Skræl de hvide asparges, hvis du bruger dem, og knæk den nederste del af de grønne fra, hvis du bruger dem.
-
2Tag 2 asparges fra, og skær dem i bladtynde skiver. Kom dem i en skål med isvand (isterninger og vand), og stil i køleskabet.
-
3Kog bouillon og vin op i en gryde. Skær de resterende asparges i mindre stykker, og kom dem i. Lad bouillonen simre i ca. 10 minutter.
-
4Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden eller i din almindelige blender. Hæld suppen tilbage i gryden.
-
5Kom halvdelen af osten i suppen, og rør rundt. Smag suppen til. Ønsker du suppen mere cremet, kom resten af osten i.
-
6Smag til med salt og peber. Afdryp de sprøde asparges fra isvandet, og dup dem tørre på køkkenrulle.
-
7Kom suppen i fire tallerkener, og top den med asparges, rogn og purløg.