Bønneragout
AFTENSMAD

Bønneragout

Tøm grøntsagsskuffen, for i aften skal vi have ragout med det hele. Du kan bruge de fleste slags grøntsager til formålet, men de grove er bedst.  
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g grove grøntsager
30 g smør
50 g røde eller grønne linser
1 dl. hvidvinsrest
2 dl. vand
400 g kogte hvide bønner
- salt og peber
- lys eddike
200 g grønt, der skal vendes i til sidst
- lidt persille, frisk timian eller brøndkarse til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Skær de grove grøntsager i mundrette bidder, og svits i smør eller olie i 5 minutter.
  2. 2
    Kom hvidvin og vand heri, og lad det simre, indtil de røde linser er udkogte eller de grønne er møre. Det tager 15-25 minutter. Kom de kogte bønner heri, og lad dem blive varme.
  3. 3
    Smag til med salt, peber og lys eddike.
  4. 4
    Vend de lette og tyndtskårne grøntsager i, og lad retten trække 3-4 minutter, før den anrettes med grønt på toppen.