Bønneragout

Tøm grøntsagsskuffen, for i aften skal vi have ragout med det hele. Du kan bruge de fleste slags grøntsager til formålet, men de grove er bedst.  
Bønneragout
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g grove grøntsager
30 g smør
50 g røde eller grønne linser
1 dl. hvidvinsrest
2 dl. vand
400 g kogte hvide bønner
- salt og peber
- lys eddike
200 g grønt, der skal vendes i til sidst
- lidt persille, frisk timian eller brøndkarse til pynt

Sådan gør du

  1. 1.Skær de grove grøntsager i mundrette bidder, og svits i smør eller olie i 5 minutter.
  2. 2.Kom hvidvin og vand heri, og lad det simre, indtil de røde linser er udkogte eller de grønne er møre. Det tager 15-25 minutter. Kom de kogte bønner heri, og lad dem blive varme.
  3. 3.Smag til med salt, peber og lys eddike.
  4. 4.Vend de lette og tyndtskårne grøntsager i, og lad retten trække 3-4 minutter, før den anrettes med grønt på toppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #tilbehør culottesteg