Bønneragout
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | grove grøntsager |
30 g | smør |
50 g | røde eller grønne linser |
1 dl. | hvidvinsrest |
2 dl. | vand |
400 g | kogte hvide bønner |
- | salt og peber |
- | lys eddike |
200 g | grønt, der skal vendes i til sidst |
- | lidt persille, frisk timian eller brøndkarse til pynt |
Sådan gør du
-
1Skær de grove grøntsager i mundrette bidder, og svits i smør eller olie i 5 minutter.
-
2Kom hvidvin og vand heri, og lad det simre, indtil de røde linser er udkogte eller de grønne er møre. Det tager 15-25 minutter. Kom de kogte bønner heri, og lad dem blive varme.
-
3Smag til med salt, peber og lys eddike.
-
4Vend de lette og tyndtskårne grøntsager i, og lad retten trække 3-4 minutter, før den anrettes med grønt på toppen.