Kylling med fennikel og sprød salvie
- 4 Personer
Hovedretten
3 stk. | kyllingeoverlår |
2 spsk. | olivenolie |
400 g | persillerødder skåret i halve |
2 stk. | fennikel skåret i kvarte |
4 stk. | skalotteløg skåret i kvarte |
1 tsk. | citrontimian |
2.5 dl. | hvidvin |
75 g | smør |
20 stk. | friske salvieblade |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 150 grader.
-
2Krydr overlårene med salt og peber. Brun dem i olie på en pande, til de er gyldne. Tag dem af, og brun grøntsagerne let.
-
3Kom grøntsager og kød i en stegeso eller et ovnfast fad. Hæld hvidvin over, så der står 1-2 cm i bunden af fadet, og krydr med ekstra salt og peber og citrontimian. Læg låg på og sæt den i ovnen i ca. 2 timer, til kyllingen er smørmør.
-
4Kom salvie i en gryde med smørret og lad det simre over lav/middel varme, til smørret er let brunt og salviebladene sprøde. Tag gryden af varmen.
-
5Tag kyllingen op, og lad den trække. Hæld evt. væden fra, og kog den ind til sauce. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Lad imens grøntsagerne få 5-10 min. under ovnens grill, til de også er gyldne.
-
6Anret kyllingen sammen med grøntsager og evt. lidt sauce og en skefuld salvieblade og smør på toppen.
Tip!
Tilbehøret kan være groft brød eller pasta