Kylling med fennikel og sprød salvie
SIMREMAD

Kylling med fennikel og sprød salvie

I en stegeso smelter smagen fra ingredienserne sammen. Nyd denne lækre efterårsret med kylling
  • 4 Personer

Hovedretten

3 stk. kyllingeoverlår
2 spsk. olivenolie
400 g persillerødder skåret i halve
2 stk. fennikel skåret i kvarte
4 stk. 
skalotteløg skåret i kvarte
1 tsk. citrontimian
2.5 dl. hvidvin
75 g smør
20 stk. friske salvieblade

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 150 grader.
  2. 2
    Krydr overlårene med salt og peber. Brun dem i olie på en pande, til de er gyldne. Tag dem af, og brun grøntsagerne let. 
  3. 3
    Kom grøntsager og kød i en stegeso eller et ovnfast  fad. Hæld hvidvin over, så der står 1-2 cm i bunden af fadet, og krydr med ekstra salt og peber og citrontimian. Læg låg på og sæt den i ovnen i ca. 2 timer, til kyllingen er smørmør. 
  4. 4
    Kom salvie i en gryde med smørret og lad det simre over lav/middel varme, til smørret er let brunt og salviebladene sprøde. Tag gryden af varmen. 
  5. 5
    Tag kyllingen op, og lad den trække. Hæld evt. væden fra, og kog den ind til sauce. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Lad imens grøntsagerne få 5-10 min. under ovnens grill, til de også er gyldne.
  6. 6
    Anret kyllingen sammen med grøntsager og evt. lidt sauce og en skefuld salvieblade og smør på toppen.

Tip!

Tilbehøret kan være groft brød eller pasta