Jomfruhummerbisque
- 4 Personer
Bisque
350 g | jomfruhummer Jomfruhummeren skal være optøede og rå |
2 spsk. | olivenolie |
1 dl. | hvidvin |
2 dl. | vand |
Suppe
1 stk. | løg |
1 stk. | hvidløg |
1 spsk. | olivenolie |
1 dåse | Flåede hakkede tomater |
3 dl. | vand |
2 spsk. | tomatkoncentrat |
2 dl. | piskefløde |
1 | fennikel Beregnet ud fra en lillem hvis stor fennikel, brug kun den halve |
- | Lidt salt og peber |
- | Friske urter Anvend din farvoriturt fra haven |
Sådan gør du
-
1Knæk halerne fra og pil halekødet ud. Gem skallerne. Tag nu kløer og skal fra kroppen, og svits dem i en gryde med olie.
-
2Tilføj vin og vand, og lad det koge op i 5 minutter. Spæd eventuelt med vand, hvis det koger tørt. Tag suppen fra komfuret, og lad den stå.
-
3Hak løg og hvidløg, og svits i olie i en gryde. Tilføj flåede tomater, vand, tomatkoncentrat og fløde. Lad det simre i 5 minutter under låg. Blend suppen jævn. Sigt skallerne fra, og kom bisque i suppen. Smag til med salt og peber.
-
4Snit fenniklen helt fint, og kom en lille håndfuld i hver suppetallerken.
-
5Svits de rå haler i lidt olie i et minut.Hæld bisquen over fenniklen, og server den med hummerhalerne. Pynt med din favoriturt.