Jomfruhummerbisque
FORRET

Jomfruhummerbisque

Serveres med lune ostescones
  • 4 Personer

Bisque

350 g jomfruhummer Jomfruhummeren skal være optøede og rå
2 spsk. olivenolie
1 dl. hvidvin
2 dl. vand

Suppe

1 stk. løg
1 stk. hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 dåse Flåede hakkede tomater
3 dl. vand
2 spsk. tomatkoncentrat
2 dl. piskefløde
1 fennikel Beregnet ud fra en lillem hvis stor fennikel, brug kun den halve
- Lidt salt og peber
- Friske urter Anvend din farvoriturt fra haven

Sådan gør du

  1. 1
    Knæk halerne fra og pil halekødet ud. Gem skallerne. Tag nu kløer og skal fra kroppen, og svits dem i en gryde med olie.  
  2. 2
    Tilføj vin og vand, og lad det koge op i 5 minutter. Spæd eventuelt med vand, hvis det koger tørt. Tag suppen fra komfuret, og lad den stå.  
  3. 3
    Hak løg og hvidløg, og svits i olie i en gryde. Tilføj flåede tomater, vand, tomatkoncentrat og fløde. Lad det simre i 5 minutter under låg. Blend suppen jævn. Sigt skallerne fra, og kom bisque i suppen. Smag til med salt og peber.  
  4. 4
    Snit fenniklen helt fint, og kom en lille håndfuld i hver suppetallerken.  
  5. 5
    Svits de rå haler i lidt olie i et minut.Hæld bisquen over fenniklen, og server den med hummerhalerne. Pynt med din favoriturt.