Mørbrad i fad med hvidvin og fløde
- 4 Personer
Ingredienser
600 g | svinemørbrad i 3-4 cm skiver |
2 spsk. | Hvedmel |
lidt | salt og sort peber |
2 spsk. | olivenolie |
300 g | blandede svampe f.eks. brune champignon, bøgehatte eller kejserhatte |
2 stk. | fed hvidløg presset |
1.5 dl. | hvidvin |
0.5 stk. | grøntsagsbouillon terning |
2.5 dl. | piskefløde |
2 tsk. | tørret timian |
Tilbehør
- | pappardelle pasta |
- | revet parmesan eller vesterhavsost |
- | frisk kørvel |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader.
-
2Bland hvedemel med salt og peber. Vend mørbradskiverne i melblandingen. Varm olien på en pande og brun mørbradskiverne over høj varme, til de er gyldne. Læg dem i en lille bradepande.
-
3Hæld herefter svampe på panden og steg videre over høj varme, til de også er gyldne. Skru ned til middel/svag varme og tilsæt hvidløg og timian. Rør rundt og steg videre i 2 min.
-
4Tilsæt hvidvin, bouillon, og lad det koge ind i 2-3 min. Tilsæt så fløden, og lad det simre i 3-4 min. Smag til med salt, peber og evt. ekstra hvidvin.
-
5Hæld fløde/svampesaucen over mørbradbøfferne, og sæt det i ovnen. Lad bøfferne stege i ovnen i ca. 35 min., til de er gyldne på toppen, og flødesaucen er reduceret lidt.
-
6Server fadet varmt, sammen med kogt pasta, og drys med masser af parmesan og kørvel.