Mørbrad i fad med hvidvin og fløde
NYTåR

Mørbrad i fad med hvidvin og fløde

Mørbrad med blandede svampe, hvidvin, fløde og parmesan. En kombination der er svær ikke at holde af.
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g svinemørbrad i 3-4 cm skiver
2 spsk. Hvedmel
lidt salt og sort peber
2 spsk. olivenolie
300 g blandede svampe f.eks. brune champignon, bøgehatte eller kejserhatte
2 stk. fed hvidløg presset
1.5 dl. hvidvin
0.5 stk. grøntsagsbouillon terning
2.5 dl. piskefløde
2 tsk. tørret timian

Tilbehør

- pappardelle pasta
- revet parmesan eller vesterhavsost
- frisk kørvel

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader.  
  2. 2
    Bland hvedemel med salt og peber. Vend mørbradskiverne i melblandingen. Varm olien på en pande og brun mørbradskiverne over høj varme, til de er gyldne. Læg dem i en lille bradepande.   
  3. 3
    Hæld herefter svampe på panden og steg videre over høj varme, til de også er gyldne. Skru ned til middel/svag varme og tilsæt hvidløg og timian. Rør rundt og steg videre i 2 min.  
  4. 4
    Tilsæt hvidvin, bouillon, og lad det koge ind i 2-3 min. Tilsæt så fløden, og lad det simre i 3-4 min. Smag til med salt, peber og evt. ekstra hvidvin.  
  5. 5
    Hæld fløde/svampesaucen over mørbradbøfferne, og sæt det i ovnen. Lad bøfferne stege i ovnen i ca. 35 min., til de er gyldne på toppen, og flødesaucen er reduceret lidt.  
  6. 6
    Server fadet varmt, sammen med kogt pasta, og drys med masser af parmesan og kørvel.