Courgette-suppe med frugt

Mild suppe med kartofler og courgetter i centrum. Serveres varm, men er også god i kold udgave. Pære og vindruer giver sødme, men du kan også sagtens strø suppen med sprødt baconknas, hvis du er mere til det salte.
Courgette-suppe med frugt
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g courgette
2 stk Mellemstore kartofler
1 stk. løg
- smør eller olie
1 dl. hvidvin
7 dl. vand
1 stk. økologisk grøntsags- bouillonterning
1 dl. piske-fløde
- frisk timian
1 stk. pære og lidt druer eller andre frugter i sæson
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Skær courgette, kartofler og løg i mindre stykker.
  2. 2.Kom smør eller olie i en gryde og svits grøntsagerne let. Kom vin, vand og bouillonterning i og lad simre under låg i 15 minutter.
  3. 3.Kom fløde i sammen med 2 spiseskefulde frisk timian. Blend suppen og juster konsistensen med vand.
  4. 4.Smag til med salt og peber og server med frugt.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad