Svinemørbrad pakket ind i  hasselnød og parmaskinke
AFTENSMAD

Svinemørbrad pakket ind i hasselnød og parmaskinke

Her får du en nem ret, der giver indtryk af, at du har stået i køkkenet i timevis. Husk at skære mørbraden i køkkenet, hvis du vil servere den på et fad.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. svinemørbrad stor
80 g parmaskinke
4 spsk. hakkede hasselnødder
1 fed hvidløg
1 spsk. hakket persille
2 dl. hvidvin
2 stk. persillerødder
2 stk. gulerødder
2 stk. porrer
1 håndfuld svampe f.eks. kejserhat
2 dl. vand
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 C.  
  2. 2
    Dup mørbraden tør.  
  3. 3
    Læg skiver af parmaskinke tæt på hinanden på et stykke bagepapir. Bland hasselnød med revet hvidløg og persille, og spred ud på skinken. Læg mørbraden herpå, og rul sammen. Luk med grillspyd, og læg i en bradepande.  
  4. 4
    Hæld vin i bunden af bradepanden, og sæt i ovnen i cirka 30 minutter. Skru op for varmen de sidste 5 minutter, hvis skinken ikke er sprød.   
  5. 5
    Skær grøntsager i mindre stykker, og svits i olie på en pande. Hæld vand på, og lad det simre væk, så grøntsagerne bliver møre. Smag til med salt og peber.   
  6. 6
    Kød og grøntsager er godt med perlespelt eller fuldkornsris.