Svinemørbrad pakket ind i hasselnød og parmaskinke
Her får du en nem ret, der giver indtryk af, at du har stået i køkkenet i timevis. Husk at skære mørbraden i køkkenet, hvis du vil servere den på et fad.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | svinemørbrad stor |
80 g | parmaskinke |
4 spsk. | hakkede hasselnødder |
1 fed | hvidløg |
1 spsk. | hakket persille |
2 dl. | hvidvin |
2 stk | persillerødder |
2 stk | gulerødder |
2 stk | porrer |
1 håndfuld | svampe f.eks. kejserhat |
2 dl. | vand |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 200 C.
- 2.Dup mørbraden tør.
- 3.Læg skiver af parmaskinke tæt på hinanden på et stykke bagepapir. Bland hasselnød med revet hvidløg og persille, og spred ud på skinken. Læg mørbraden herpå, og rul sammen. Luk med grillspyd, og læg i en bradepande.
- 4.Hæld vin i bunden af bradepanden, og sæt i ovnen i cirka 30 minutter. Skru op for varmen de sidste 5 minutter, hvis skinken ikke er sprød.
- 5.Skær grøntsager i mindre stykker, og svits i olie på en pande. Hæld vand på, og lad det simre væk, så grøntsagerne bliver møre. Smag til med salt og peber.
- 6.Kød og grøntsager er godt med perlespelt eller fuldkornsris.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#passer til sæsonen,
#weekend og gæster og #gæstemad og fest