Svinemørbrad pakket ind i hasselnød og parmaskinke
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | svinemørbrad stor |
80 g | parmaskinke |
4 spsk. | hakkede hasselnødder |
1 fed | hvidløg |
1 spsk. | hakket persille |
2 dl. | hvidvin |
2 stk. | persillerødder |
2 stk. | gulerødder |
2 stk. | porrer |
1 håndfuld | svampe f.eks. kejserhat |
2 dl. | vand |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 C.
-
2Dup mørbraden tør.
-
3Læg skiver af parmaskinke tæt på hinanden på et stykke bagepapir. Bland hasselnød med revet hvidløg og persille, og spred ud på skinken. Læg mørbraden herpå, og rul sammen. Luk med grillspyd, og læg i en bradepande.
-
4Hæld vin i bunden af bradepanden, og sæt i ovnen i cirka 30 minutter. Skru op for varmen de sidste 5 minutter, hvis skinken ikke er sprød.
-
5Skær grøntsager i mindre stykker, og svits i olie på en pande. Hæld vand på, og lad det simre væk, så grøntsagerne bliver møre. Smag til med salt og peber.
-
6Kød og grøntsager er godt med perlespelt eller fuldkornsris.