Tartiflette
AFTENSMAD

Tartiflette

Nyere ret, som du måske kender fra de franske skisportssteder. Tartiflette er en slags gratin af bacon, løg, ost og kartofler. Den vigtigste ingrediens er reblochon ost, som flækkes og lægges over retten, så den smelter ned i. 
  • 4 Personer

Tartiflette

2 stk. løg, skåret i tern
300 g bacon, skåret i strimler
1 kg kartofler, kogte, pillede og skåret i store tern
1 stk. reblochon ost (ca. 500 g) (alternativ ost: Anden rødkitost eller brie)
1 dl. cremefraiche
1 glas lille glas tør hvidvin
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Svits løg og bacon på en pande
  2. 2
    Bland de kogte kartoffeltern i, og svits med et par minutter
  3. 3
    Skrab ostens overflade med en ostehøvl
  4. 4
    Flæk derefter osten på langs, eller skær den midt over
  5. 5
    Kom blandingen af kartofler, løg og bacon i et ovnfast fad
  6. 6
    Kom cremefraiche og hvidvin i fadet.
  7. 7
    Læg de to flækkede oste øverst.
  8. 8
    Drys med salt og peber
  9. 9
    Bag i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
  10. 10
    Servér med grøn salat, og nyd en let hvidvin til

Tip!

Server med frisk grøn salat med sennepsdressing