Kalvegryde med svampe og perleløg
- 4 Personer
- 105 Minutes
Ingredienser
600 g | kalvetykkam |
0.75 dl. | hvedemel |
lidt | salt og sort peber |
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | løg hakket |
1 fed | hvidløg revet eller presset |
2 dl. | hvidvin |
2 spsk. | sojasauce (kan udelades) |
2 dl. | grøntsagsbouillon |
1 stk. | laurbærblade |
2 tsk. | tørret rosmarin eller timian |
400 g | jordskokker skrællede og halverede |
175 g | perleløg |
200 g | kejserhat eller andre svampe, halverede |
200 g | markchampignon halverede |
1 spsk. | hvidvinseddike (kan udelades) |
- | Friske urter til drys, f.eks. kørvel eller persille |
Tilbehør
- | godt brød eller kartoffelmos og en sprød kålsalat eller grøn salat. |
Sådan gør du
-
1Skær kødet i mindre stykker, ca. 4x4 cm. tern, og fjern eventuelle sener. Bland mel, salt og peber på en tallerken. Vend kødet i melet, så overfladen bliver pudret på alle sider.
-
2Varm olien i en sauterpande eller stegegryde og brun kødet i 3 min. på hver side ved høj varme. Kom løg og hvidløg på, og steg videre i 3-4 min. over middel varme. Tilsæt vin, soja, bouillon, laurbærblad og rosmarin, og lad retten simre i ca. 45 min. ved lav varme.
-
3Kom jordskokker og perleløg i gryden, og lad retten simre yderligere ca. 30-45 min., til både kød og jordskokker er møre.
-
4Rist svampene på en pande med lidt olivenolie over middel varme, til de er gyldne. Kom dem derefter i gryden, og lad dem simre med de sidste 15 min.
-
5Kasser laurbærbladet, og smag til med salt, peber og evt. lidt hvidvinseddike. Server retten rygende varm med et grønt drys urter på toppen.
Tip!
Giv retten ekstra kraft og svampesmag ved at tilsætte 2 spsk. knuste, tørrede svampe i trin 3. Og kan du ikke finde kalvetykkam, så brug oksetykkam eller bov i stedet for.