Kalvegryde med svampe og perleløg
GæSTEMAD OG FEST

Kalvegryde med svampe og perleløg

Det bliver næsten ikke mere intenst, varmt og velsmagende end med denne kalvegryde med svampe og perleløg. Perleløg lyder sådan lidt mormor, men giv dem en chance, de smager skønt.
  • 4 Personer
  • 105 Minutes

Ingredienser

600 g kalvetykkam
0.75 dl. hvedemel
lidt salt og sort peber
2 spsk. olivenolie
1 stk. løg hakket
1 fed hvidløg revet eller presset
2 dl. hvidvin
2 spsk. sojasauce (kan udelades)
2 dl. grøntsagsbouillon
1 stk. laurbærblade
2 tsk. tørret rosmarin eller timian
400 g jordskokker skrællede og halverede
175 g perleløg
200 g kejserhat eller andre svampe, halverede
200 g markchampignon halverede
1 spsk. hvidvinseddike (kan udelades)
- Friske urter til drys, f.eks. kørvel eller persille

Tilbehør

- godt brød eller kartoffelmos og en sprød kålsalat eller grøn salat.

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kødet i mindre stykker, ca. 4x4 cm. tern, og fjern eventuelle sener. Bland mel, salt og peber på en tallerken. Vend kødet i melet, så overfladen bliver pudret på alle sider.
  2. 2
    Varm olien i en sauterpande eller stegegryde og brun kødet i 3 min. på hver side ved høj varme. Kom løg og hvidløg på, og steg videre i 3-4 min. over middel varme. Tilsæt vin, soja, bouillon, laurbærblad og rosmarin, og lad retten simre i ca. 45 min. ved lav varme.
  3. 3
    Kom jordskokker og perleløg i gryden, og lad retten simre yderligere ca. 30-45 min., til både kød og jordskokker er møre.
  4. 4
    Rist svampene på en pande med lidt olivenolie over middel varme, til de er gyldne. Kom dem derefter i gryden, og lad dem simre med de sidste 15 min.
  5. 5
    Kasser laurbærbladet, og smag til med salt, peber og evt. lidt hvidvinseddike. Server retten rygende varm med et grønt drys urter på toppen.

Tip!

Giv retten ekstra kraft og svampesmag ved at tilsætte 2 spsk. knuste, tørrede svampe i trin 3. Og kan du ikke finde kalvetykkam, så brug oksetykkam eller bov i stedet for.